Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Helenizam, Sila teža, Rimska republika, Benediktinci, Stanica, Rimski gradovi, Predromanika, Obalni reljef, Arapska kultura, Bura, Župan, županije, Delta, Ban, Kompas, Prvi svjetski rat, Piramide, Plemić, Vrijeme, Krunidba, Totalitarizam, Knez, Meridijani i paralele, Grčka mitologija, Kora, Tlak zraka, Prozirnost, Plašt, Kmet, Helenizam, Personalna unija, Računalo, Atena, Bratovštine, Glagoljaštvo, Barbari, Moneri, Mitologija, Oblik zemlje, Svemir, Suverenitet,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Pozdrav šumi u proljeće
Ujutro kada sunce izlazi pozdravlja šumu i njene stanovnike. Sunčeve zrake obasjavaju grane i krošnje visokog drveća. Sve je tako lijepo i čarobno. Između drveća uvukla se magla. Na rubu šume bude se visibabe, šumarice i šafrani. Cvrkut ptica budi životinje iz sna. Kako prolazi dan, sunce se polako diže, a magla se pretvara u kapljice rose i umiva cvijeće. U šumi postaje sve toplije i živahnije jer se budi život.
 
Navečer, kad sunce polako zalazi, i stanovnici šume se polako spremaju za svoj san. Umjesto sunca na nebu se pojavljuje mjesec sa zvijezdama. I on pozdravlja šumu i čuva je noću.

Lucija Kanižaj, 2. razred
PŠ Stara Ploščica
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina