Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Pučki tribuni, Olimpijske igre, Ekvator, Plima i oseka, Socijalizam, Metalno doba, Eolski reljef, Katakombe, Ljudska prava, Filipike, Temperatura, Predromanika, Diktator, Pad zapadnog rimskog carstva, Barbari, Kralj, Inkvizicija, Plašt, Jame, Atmosfera (zračni omotač), Muzej, Sila teža, Ledenjački reljef, Karolinzi, Genocid, Arhiva, Feudalna davanja, Mitologija, Grčka mitologija, Estuarij, Škrapa, Koncentracijski logor, Anaerobni organizmi, Legija, Romanika, Meridijani i paralele, Zakonik, Jezgra, Gotika, Delta,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Pozdrav šumi u proljeće
Ujutro kada sunce izlazi pozdravlja šumu i njene stanovnike. Sunčeve zrake obasjavaju grane i krošnje visokog drveća. Sve je tako lijepo i čarobno. Između drveća uvukla se magla. Na rubu šume bude se visibabe, šumarice i šafrani. Cvrkut ptica budi životinje iz sna. Kako prolazi dan, sunce se polako diže, a magla se pretvara u kapljice rose i umiva cvijeće. U šumi postaje sve toplije i živahnije jer se budi život.
 
Navečer, kad sunce polako zalazi, i stanovnici šume se polako spremaju za svoj san. Umjesto sunca na nebu se pojavljuje mjesec sa zvijezdama. I on pozdravlja šumu i čuva je noću.

Lucija Kanižaj, 2. razred
PŠ Stara Ploščica
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina