Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Perzija, Plima i oseka, Planeti, Križarski ratovi, Benediktinci, Kolonizacija, Datumska granica, Jugendstil ili (Art Nouveau, Secesija, Art deco), Močvare, Rimska vojska, Rimska republika, Olimpijske igre, Stanica, Termometar, Anaerobni organizmi, Arhiva, Genocid, Klif, Personalna unija, Romantizam, Gotika, Oceani, Ljudska prava, Salinitet, Eolski reljef, Plebejci, Katakombe, Ekvator, Tlak zraka, Republikanizam, Ledenjački reljef, Crta (lenta) vremena, Reljef, Islam, Rimski gradovi, Drugi svjetski rat, Aerobni organizmi, Hramovi, Zvijezde, Suverenitet,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Padaline
Padaline su oblici kondenzirane ili sublimirane vodene pare u zraku (kapljice vode, kristali leda ili pahuljice snijega, zrna tuče, zrnati snijeg, solika, sleđena kiša…) koji padaju na Zemljinu površinu.
 
U padaline se ubrajaju i produkti kondenzacije i sublimacije koji nastaju pri tlu, a to su rosa, inje, poledica i mraz. Padaline se dijele na tekuće i krute, kao i na one koje nastaju na tlu i one koje padaju iz oblaka. Imaju važnu ulogu jer osiguravaju vodu potrebnu za život ljudi, biljaka i životinja. Količina padalina na Zemlji iskazuje se u milimetrima (mm).
Sretna knjiga - Internet trgovina