Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Republikanizam, Eolski reljef, Povijesni izvori, Crta (lenta) vremena, Heleni (Grci), Barbari, Rimska republika, Pismo, Pučki tribuni, Krški reljef, Špilja, Barbari, Župan, županije, Oblik zemlje, Gotika, Ban, Filipike, Plebejci, Arhiv, Benediktinci, Atmosfera (zračni omotač), Ledenjački reljef, Rimska vojska, Olimpijske igre, Faraon, Salinitet, Suverenitet, Tlak zraka, Sige, Ekvator, Legenda, Knjižnica, Ljudska prava, Računalo, Personalna unija, Krunidba, Glagoljaštvo, Geološka doba, Metalno doba, Holokaust,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Padaline
Padaline su oblici kondenzirane ili sublimirane vodene pare u zraku (kapljice vode, kristali leda ili pahuljice snijega, zrna tuče, zrnati snijeg, solika, sleđena kiša…) koji padaju na Zemljinu površinu.
 
U padaline se ubrajaju i produkti kondenzacije i sublimacije koji nastaju pri tlu, a to su rosa, inje, poledica i mraz. Padaline se dijele na tekuće i krute, kao i na one koje nastaju na tlu i one koje padaju iz oblaka. Imaju važnu ulogu jer osiguravaju vodu potrebnu za život ljudi, biljaka i životinja. Količina padalina na Zemlji iskazuje se u milimetrima (mm).
Sretna knjiga - Internet trgovina