Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Metalno doba, Demos, Helenizam, Senat, Filipike, Barbari, Anaerobni organizmi, Bura, Mitologija, Oblik zemlje, Hramovi, Moneri, Egejske civilizacije, Mora, Prosvjetiteljstvo, Krški reljef, Stanica, Močvare, Kameno doba, Klif, Špilja, Sumračnica, Škrapa, Unitarijanizam, Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Sila teža, Pokrštavanje, Bratovštine, Termometar, Jezgra, Zvijezde, Morske struje, Mjesec, Jugo, Kolonizacija, Grčka mitologija, Ponikve, Senior, vazal, Rimska republika, Rimsko carstvo,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Padaline
Padaline su oblici kondenzirane ili sublimirane vodene pare u zraku (kapljice vode, kristali leda ili pahuljice snijega, zrna tuče, zrnati snijeg, solika, sleđena kiša…) koji padaju na Zemljinu površinu.
 
U padaline se ubrajaju i produkti kondenzacije i sublimacije koji nastaju pri tlu, a to su rosa, inje, poledica i mraz. Padaline se dijele na tekuće i krute, kao i na one koje nastaju na tlu i one koje padaju iz oblaka. Imaju važnu ulogu jer osiguravaju vodu potrebnu za život ljudi, biljaka i životinja. Količina padalina na Zemlji iskazuje se u milimetrima (mm).
Sretna knjiga - Internet trgovina