Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Meridijani i paralele, Konzul, Pismo, Kmet, Civilizacija, Krapinski pračovjek, Mitologija, Hramovi, Rimska vojska, Oblik zemlje, Rimsko carstvo, Gotika, Religija, Sila teža, Bratovštine, Polja u kršu, Krški reljef, Ustav, Jugendstil ili (Art Nouveau, Secesija, Art deco), Heleni (Grci), Župan, županije, Feudalizam, Rimski gradovi, Personalna unija, Legenda, Plemić, Špilja, Unitarijanizam, Riječni (fluvijalni) reljef, Ekvator, Zvijezde, Suverenitet, Eolski reljef, Rimsko graditeljstvo, Kralj, Koncentracijski logor, Povijesni izvori, Senat, Kameno doba, Islam,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Padaline
Padaline su oblici kondenzirane ili sublimirane vodene pare u zraku (kapljice vode, kristali leda ili pahuljice snijega, zrna tuče, zrnati snijeg, solika, sleđena kiša…) koji padaju na Zemljinu površinu.
 
U padaline se ubrajaju i produkti kondenzacije i sublimacije koji nastaju pri tlu, a to su rosa, inje, poledica i mraz. Padaline se dijele na tekuće i krute, kao i na one koje nastaju na tlu i one koje padaju iz oblaka. Imaju važnu ulogu jer osiguravaju vodu potrebnu za život ljudi, biljaka i životinja. Količina padalina na Zemlji iskazuje se u milimetrima (mm).
Sretna knjiga - Internet trgovina