Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Plebejci, Jugo, Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Sparta, Legija, Bura, Piramide, Delta, Arhiv, Sige, Krški reljef, Holokaust, Feudalna davanja, Zvijezde, Ljudska prava, Klasicizam, Kralj, Polovi, Proročište, Predromanika, Klif, Seoba naroda, Rimski gradovi, Koncentracijski logor, Barbari, Ledenjački reljef, Svemir, Pad zapadnog rimskog carstva, Atmosfera (zračni omotač), Geološka doba, Zakonik, Feudalizam, Moneri, Ratni zločini, Suverenitet, Republikanizam, Tlak zraka, Apostoli, Eolski reljef, Rimsko carstvo,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Padaline
Padaline su oblici kondenzirane ili sublimirane vodene pare u zraku (kapljice vode, kristali leda ili pahuljice snijega, zrna tuče, zrnati snijeg, solika, sleđena kiša…) koji padaju na Zemljinu površinu.
 
U padaline se ubrajaju i produkti kondenzacije i sublimacije koji nastaju pri tlu, a to su rosa, inje, poledica i mraz. Padaline se dijele na tekuće i krute, kao i na one koje nastaju na tlu i one koje padaju iz oblaka. Imaju važnu ulogu jer osiguravaju vodu potrebnu za život ljudi, biljaka i životinja. Količina padalina na Zemlji iskazuje se u milimetrima (mm).
Sretna knjiga - Internet trgovina