Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Obitelj, Arhiva, Računalo, Reljef, Benediktinci, Morske struje, Piramide, Kompas, Kolonizacija, Drugi svjetski rat, Prvi svjetski rat, Islam, Povijest, Datumska granica, Kršćanstvo, Moneri, Eolski reljef, Plebejci, Meridijani i paralele, Filipike, Knjižnica, Planeti, Romantizam, Klif, Ban, Plemić, Koncentracijski logor, Muzej, Globus, Sumračnica, Jugendstil ili (Art Nouveau, Secesija, Art deco), Socijalizam, Krunidba, Republika, Mitologija, Apostoli, Dualizam, Jugo, Svemir, Aerobni organizmi,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Padaline
Padaline su oblici kondenzirane ili sublimirane vodene pare u zraku (kapljice vode, kristali leda ili pahuljice snijega, zrna tuče, zrnati snijeg, solika, sleđena kiša…) koji padaju na Zemljinu površinu.
 
U padaline se ubrajaju i produkti kondenzacije i sublimacije koji nastaju pri tlu, a to su rosa, inje, poledica i mraz. Padaline se dijele na tekuće i krute, kao i na one koje nastaju na tlu i one koje padaju iz oblaka. Imaju važnu ulogu jer osiguravaju vodu potrebnu za život ljudi, biljaka i životinja. Količina padalina na Zemlji iskazuje se u milimetrima (mm).
Sretna knjiga - Internet trgovina