Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Filipike, Religija, Ekvator, Mora, Bizant, Riječni (fluvijalni) reljef, Suverenitet, Obalni reljef, Plemić, Benediktinci, Demos, Kameno doba, Dualizam, Helenizam, Planeti, Svemir, Ratni zločini, Kralj, Inkvizicija, Stanica, Atmosfera (zračni omotač), Senat, Plima i oseka, Koncentracijski logor, Salinitet, Faraon, Krški reljef, Krapinski pračovjek, Moneri, Atena, Heleni (Grci), Zakonik, Računalo, Klasicizam, Geološka doba, Ledenjački reljef, Mjesec, Jugo, Genocid, Sila teža,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Padaline
Padaline su oblici kondenzirane ili sublimirane vodene pare u zraku (kapljice vode, kristali leda ili pahuljice snijega, zrna tuče, zrnati snijeg, solika, sleđena kiša…) koji padaju na Zemljinu površinu.
 
U padaline se ubrajaju i produkti kondenzacije i sublimacije koji nastaju pri tlu, a to su rosa, inje, poledica i mraz. Padaline se dijele na tekuće i krute, kao i na one koje nastaju na tlu i one koje padaju iz oblaka. Imaju važnu ulogu jer osiguravaju vodu potrebnu za život ljudi, biljaka i životinja. Količina padalina na Zemlji iskazuje se u milimetrima (mm).
Sretna knjiga - Internet trgovina