Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Računalo, Benediktinci, Atmosfera (zračni omotač), Dualizam, Obalni reljef, Muzej, Kmet, Morske struje, Legija, Sila teža, Sumračnica, Pad zapadnog rimskog carstva, Župan, županije, Heleni (Grci), Mjerilo, Plašt, Ratni zločini, Pučki tribuni, Plemić, Ustav, Crta (lenta) vremena, Jugendstil ili (Art Nouveau, Secesija, Art deco), Unitarijanizam, Romanizacija, Socijalizam, Rimsko carstvo, Stanica, Sparta, Totalitarizam, Bratovštine, Tlak zraka, Prosvjetiteljstvo, Arhiv, Meridijani i paralele, Rimski gradovi, Olimpijske igre, Ljudska prava, Religija, Imperijalizam, Kršćanstvo,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Sadašnji život i posljednji dani
Slijedeća po važnosti uz doktrinu o Bogu u Kur'anu je doktrina o Posljednjem sudu. Tog će dana ljudi ustati iz mrtvih i pojaviti se pred Bogom da im on sudi i pošalje u nebo ili pakao, što ovisi o tome da li su im djela bila dobra ili zla.

Kur'an također sadrži odredbe za život u islamskoj zajednici. Bavi se vjerskim i društvenim ponašanjem kao molitvom, davanjem milostinje, postom, hodočašćem, preljubom, brakom i rastavom braka, nasljeđivanjem, hranom i pićem, lihvarstvom i ropstvom.

Islam je glavna religija u većini afričkih zemalja. Jedna od dužnosti pobožna muslimana je da još za mladih dana nauči tekstove iz Kur'ana.
"Bog je najveći, svjedočim da nema boga osim Boga. Svjedočim da je Muhamed Poslanik Božji. Dođite na molitvu. Molitva je bolja nego spavanje."

Te riječi mujezina odjekuju prije svanuća dok s minareta džamije poziva vjerinke. Riječ džamija znači mjesto klanjanja ili klečanja, u njoj nema sjedala, samo prostirači za molitvu. Ustvari, gotovo da i nema namještaja - propovjedaonica, možda stol za čitanje, s obje strane niše u zidu (mihrab), okrenute prema Meki kojoj se svi muslimani okreću u molitvi (kibla).

Molitva se sastoji od određenog broja naklona, između kojih se izriču ispovijedanje vjere i obred pozdravljanja. Klanjanje ima sedam pokreta, a završava prostiranjem tijela na tlo.
Sretna knjiga - Internet trgovina