Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Obalni reljef, Tlak zraka, Metalno doba, Računalo, Kralj, Plašt, Prosvjetiteljstvo, Bizant, Kršćanstvo, Padaline, Kolonizacija, Socijalizam, Ledenjački reljef, Jugo, Komunizam, Holokaust, Piramide, Bratovštine, Planeti, Polja u kršu, Plebejci, Helenizam, Salinitet, Faraon, Ponikve, Pad zapadnog rimskog carstva, Građa zemlje, Provincija, Špilja, Benediktinci, Plemić, Drugi svjetski rat, Republika, Vrijeme, Sila teža, Filipike, Romantizam, Povijest, Diktator, Egejske civilizacije,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Bog i njegovi anđeli
Nauka o Bogu središnja je u Kur'anu. Poput Biblije, Kur'an pretpostavlja postojanje Boga i ne dokazuje ga. Bog je jedan i jedinstven, bez takmaca. On je dobar i svemoćan, kao što se vidi iz prirodnih pojava, koje su 'znaci' Božje moći i njegove dobrostivosti. Premda Kur'an uči da Bog posvuda vlada, ipak naučava i čovjekovu odgovornost.

Kur'an naučava da Bogu pripadaju najljepša imena i razvitkom islama Božja su imena počela igrati važnu ulogu. Nastalo je devedeset i devet imena, koja se izgovaraju dok se vjernik služi molitvenom brojanicom. Među najvažnija imena dolaze: 'Veliki', 'Milostivi', 'Božanski'.

Kur'an snažno potvrđuje postojanje anđela, koji su Božji poslanici. Također vjeruje u postojanje duhovnih bića nazvanih jinn (džin) . Stvoreni su iz ognja a ne iz zemlje kao ljudi, a svrha im je služiti i štovati Boga. Buntovni džinovi nazivaju se demonima. Glavni demon je Iblis ili Sotona, kojem Bog dopušta da ljude navodi na zlo. Uz anđele, Bog je postavio i proroke da mu budu poslanici, počevši od Adama, pa preko Abrahama do Isusa, završivši s Muhamedom, 'pečatom' svih proroka.
Sretna knjiga - Internet trgovina