Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Mjerilo, Apostoli, Imperijalizam, Pad zapadnog rimskog carstva, Bizant, Anaerobni organizmi, Romanika, Konzul, Povijest, Plemić, Datumska granica, Koncentracijski logor, Perzija, Atmosfera (zračni omotač), Obitelj, Pučki tribuni, Kora, Meridijani i paralele, Crta (lenta) vremena, Svemir, Bratovštine, Predromanika, Gotika, Atena, Grčki gradovi, Polja u kršu, Mora, Sila teža, Proročište, Hramovi, Tlak zraka, Termometar, Diktator, Kršćanski simboli, Katakombe, Grčka mitologija, Obalni reljef, Oceani, Genocid, Kralj,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Islam
Muslimanu je islam život. To je podređenje Alahu. A danas, s moći naftne industrije, kreće u osvajanje cijeloga svijeta.

Islam je treća velika svjetska monoteistička religija. Podrijetlo vuče iz istog izvora kao i ostale dvije, judaizam i kršćanstvo. 'Islam' je arapska riječ, dolazi od korijena riječi koja znači ' predanje': islam je religija podređenja, pokornosti. Sljedbenici islama 'muslimani' su 'oni koji su se predali i podredili volji Boga (Alaha)'.

Islam je također religija koja naglašava uspjeh i zato je religija agresivnog misionarskog duha. Svjesni slavne prošlosti, ojačani novom snagom koja dolazi iz bogatih arapskih zemalja proizvođača nafte, toj religiji je cilj osvojiti svijet. Muslimani vjeruju da njihova religija može ispuniti sve religijske i duhovne potrebe čovječanstva.
Sretna knjiga - Internet trgovina