Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Proročište, Bizant, Mjesec, Islam, Plašt, Perzija, Kršćanstvo, Heleni (Grci), Pučki tribuni, Atmosfera (zračni omotač), Datumska granica, Suverenitet, Povijesni izvori, Mjerilo, Bura, Plemić, Litosferne ploče, Kompas, Rimska republika, Krapinski pračovjek, Legenda, Mezopotamija, Geografska karta, Sparta, Računalo, Barbari, Genocid, Personalna unija, Republika, Planeti, Benediktinci, Romanika, Metalno doba, Ponikve, Škrapa, Ljudska prava, Moneri, Koncentracijski logor, Civilizacija, Građa zemlje,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Ti
Vrsta igre: Kohezija skupine

Dob: 10+

Broj sudionika: 4-10

Materijali: Nema

Objašnjenje: Sudionici razvijaju svoju vještinu komunikacije izgovarajući rječcu „ti” namijenivši je drugoj osobi i tako redom.

Kako se igra: Sudionici stoje u krugu. Jedna osoba započinje pokazujući na nekoga drugoga u krugu i kaže „ti”. Taj sudionik tada gestom pokaže na nekoga drugoga i kaže „ti” toj drugoj osobi iz kruga. Za kazivanje rječce „ti ” nema nekog posebnog redoslijeda, ali kada se izgovara, energija geste i glasnoća rječece „ti” se pojačavaju. To se nastavlja sve dok jedan od sudiobnika ne postigne takvu energičnost i glasnoću da osoba kojoj je rječca „ti” upućena uviđa da to ne može nadmašiti. Energičnost i glasnoća tada počinju postupno slabjeti sve dok geste ne nestane a „ti” se više ne čuje, samo se oblikuje usnama. Od tog trenutka, oblikovanje usnama prestaje, rječca „ti” prenosi se pokretima očiju, i naposljetku ni po čemu više ne možemo zaključiti tko je odaslao rječcu „ti”, ali još uvijek se prenosi u krugu. Nakon toga će se vrlo brzo izgubiti, ali sudionici će imati osjećaj kao da su mislima povezani jedni s drugima.

Napomene: Ova igra je naročito dobra za manje skupine glumaca, da je pokušaju izvesti međusobno. Što se glumci među sobom osjećaju sigurniji i bliskiji, to će se tijekom probe više ohrabriti.
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina