Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Knez, Krunidba, Škrapa, Heleni (Grci), Kameno doba, Personalna unija, Jezgra, Riječni (fluvijalni) reljef, Komunizam, Klif, Mitologija, Koncentracijski logor, Grčki gradovi, Romantizam, Obitelj, Špilja, Diktator, Moneri, Tlak zraka, Rimska vojska, Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Arapska kultura, Inkvizicija, Ekvator, Kmet, Temperatura, Feudalna davanja, Crta (lenta) vremena, Helenizam, Geološka doba, Civilizacija, Plima i oseka, Ban, Suverenitet, Plemić, Ljudska prava, Rimski gradovi, Faraon, Ledenjački reljef, Muzej,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Ti
Vrsta igre: Kohezija skupine

Dob: 10+

Broj sudionika: 4-10

Materijali: Nema

Objašnjenje: Sudionici razvijaju svoju vještinu komunikacije izgovarajući rječcu „ti” namijenivši je drugoj osobi i tako redom.

Kako se igra: Sudionici stoje u krugu. Jedna osoba započinje pokazujući na nekoga drugoga u krugu i kaže „ti”. Taj sudionik tada gestom pokaže na nekoga drugoga i kaže „ti” toj drugoj osobi iz kruga. Za kazivanje rječce „ti ” nema nekog posebnog redoslijeda, ali kada se izgovara, energija geste i glasnoća rječece „ti” se pojačavaju. To se nastavlja sve dok jedan od sudiobnika ne postigne takvu energičnost i glasnoću da osoba kojoj je rječca „ti” upućena uviđa da to ne može nadmašiti. Energičnost i glasnoća tada počinju postupno slabjeti sve dok geste ne nestane a „ti” se više ne čuje, samo se oblikuje usnama. Od tog trenutka, oblikovanje usnama prestaje, rječca „ti” prenosi se pokretima očiju, i naposljetku ni po čemu više ne možemo zaključiti tko je odaslao rječcu „ti”, ali još uvijek se prenosi u krugu. Nakon toga će se vrlo brzo izgubiti, ali sudionici će imati osjećaj kao da su mislima povezani jedni s drugima.

Napomene: Ova igra je naročito dobra za manje skupine glumaca, da je pokušaju izvesti međusobno. Što se glumci među sobom osjećaju sigurniji i bliskiji, to će se tijekom probe više ohrabriti.
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina