Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Imperijalizam, Mitologija, Bizant, Krapinski pračovjek, Prosvjetiteljstvo, Klasicizam, Atena, Građa zemlje, Jezgra, Vrijeme, Egejske civilizacije, Obalni reljef, Suverenitet, Krški reljef, Anaerobni organizmi, Feudalizam, Plašt, Totalitarizam, Republika, Plemić, Ban, Perzija, Pokrštavanje, Crta (lenta) vremena, Knez, Sige, Povijesni izvori, Prozirnost, Jugendstil ili (Art Nouveau, Secesija, Art deco), Aerobni organizmi, Helenizam, Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Delta, Močvare, Mora, Seoba naroda, Kompas, Senior, vazal, Ljudska prava, Prvi svjetski rat,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Klupa u parku
Vrsta igre: Improvizacija

Dob: 10+

Broj sudionika: 2

Materijali: Klupa

Objašnjenje: U ovoj igri, jedna osoba odlučuje o likovima oba sudionika. Drugi sudionik treba reagirati na to dok nastoji utvrditi osobine svog lika.

Kako se igra: Jedan sudionik sjedi na klupi. Mjesto radnje je park, a osoba na klupi nema osobine nikakvog lika sve dok ne uđe drugi sudionik. Drugi sudionik/-ca odlučila je tko je ona sama, i tko je osoba koja sjedi na klupi u parku. Na primjer, osoba koja ulazi može odlučiti: „Osoba na klupi je slavni pisac, a ja sam velika zaljubljenica u njegova djela.” U toj situaciji, glumica će prepoznati osobu na klupi, reagirati na pojavu svojeg omiljenog pisca uživo, zamoliti autogram, i reći će piscu koje njegove knjige najviše voli. Glumac na klupi, u međuvremenu, mora se prilagoditi situaciji, i razvijati svoj lik korak po korak. Improvizacija završava kada jedan od glumaca izađe sa scene, a mi se nadamo da su do tada svi shvatili o kojim se likovima radi.

Napomene: Kod mlađih ili manje iskusnih glumaca, učitelj može osobi koja ulazi dati prijedloge za razne likove, tako da likovi budu jasno profilirani.
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina