Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Muzej, Križarski ratovi, Ekvator, Knez, Riječni (fluvijalni) reljef, Morske struje, Povijest, Atmosfera (zračni omotač), Metalno doba, Mora, Republikanizam, Dualizam, Moneri, Ustav, Crta (lenta) vremena, Tlak zraka, Prozirnost, Povijesni izvori, Polja u kršu, Vjetar, Bratovštine, Plebejci, Karolinzi, Mezopotamija, Plemić, Meridijani i paralele, Rimska republika, Krapinski pračovjek, Romantizam, Religija, Legija, Glagoljaštvo, Kolonizacija, Totalitarizam, Anaerobni organizmi, Krški reljef, Obitelj, Gotika, Stanica, Provincija,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Klupa u parku
Vrsta igre: Improvizacija

Dob: 10+

Broj sudionika: 2

Materijali: Klupa

Objašnjenje: U ovoj igri, jedna osoba odlučuje o likovima oba sudionika. Drugi sudionik treba reagirati na to dok nastoji utvrditi osobine svog lika.

Kako se igra: Jedan sudionik sjedi na klupi. Mjesto radnje je park, a osoba na klupi nema osobine nikakvog lika sve dok ne uđe drugi sudionik. Drugi sudionik/-ca odlučila je tko je ona sama, i tko je osoba koja sjedi na klupi u parku. Na primjer, osoba koja ulazi može odlučiti: „Osoba na klupi je slavni pisac, a ja sam velika zaljubljenica u njegova djela.” U toj situaciji, glumica će prepoznati osobu na klupi, reagirati na pojavu svojeg omiljenog pisca uživo, zamoliti autogram, i reći će piscu koje njegove knjige najviše voli. Glumac na klupi, u međuvremenu, mora se prilagoditi situaciji, i razvijati svoj lik korak po korak. Improvizacija završava kada jedan od glumaca izađe sa scene, a mi se nadamo da su do tada svi shvatili o kojim se likovima radi.

Napomene: Kod mlađih ili manje iskusnih glumaca, učitelj može osobi koja ulazi dati prijedloge za razne likove, tako da likovi budu jasno profilirani.
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina