Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Zvijezde, Ledenjački reljef, Holokaust, Meridijani i paralele, Helenizam, Perzija, Pad zapadnog rimskog carstva, Crta (lenta) vremena, Ponikve, Dualizam, Aerobni organizmi, Kmet, Župan, županije, Mezopotamija, Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Reljef, Komunizam, Morske struje, Egejske civilizacije, Demos, Islam, Katakombe, Pismo, Padaline, Apostoli, Romanizacija, Diktator, Konzul, Litosferne ploče, Obitelj, Prvi svjetski rat, Rimska republika, Knjižnica, Delta, Feudalizam, Senat, Rimsko carstvo, Kralj, Kršćanski simboli, Križarski ratovi,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Tragači i svirači - naprijed!
Sunce topi snijegu svaki bijeli trag,
pretvara ga u kapljice i budi travnat sag.
Sretna ptica sjenica pjesmu suncu pjeva,
a pospana visibaba pokraj stabla zijeva.
 
Iz ove kratke proljetne pričice izdvojimo zgodne sličice za sviranje:
 
SNIJEG
SUN-CE
KA-PLJI-CE
VI-SI-BA-BE
 
Podijelit ćemo se u četiri grupe. Nemate li instrumente, može poslužiti i vaše tijelo: prsti, ruke, noge... Osim instrumenata, u ovoj će igri svakoj skupini biti potreban jedan svirač i barem jedan tragač. Što je više tragača u skupini, igra je zanimljivija. Kad se podijelite u skupine, dogovorite se koja će biti obitelj pahuljica, sunčevih zraka, kapljica ili visibaba, odnosno tko će svirati koju sličicu.
Tragači neka se povuku u jednu stranu prostorije, a svirači se moraju rasporediti svuda naokolo. Svirači neka naizmjenično odsviraju svoje zadatke, a tragači zatvorenih očiju ‒ samo pomoću svoga nepogrešiva sluha ‒ moraju otkriti gdje je u prostoriji njihov svirač. Pobijedit će skupina, odnosno obitelj, koja se najprije nađe na okupu. Ne zaboravite, ne smijete viriti i varati! U igri je bitno sudjelovati!
 
 
A za one kojima igre nikad dosta, evo još jedne za dobro proljetno raspoloženje. Naučimo najprije jednu novu brojalicu.
 
HAJD', I-ZI-ĐI, MED-VJE-DE,
IZ JAZ-BI-NE MRAČ-NE TE!
JOŠ ZA ME-NE NI-JE DAN
SLA-ĐI MI JE ZIM-SKI SAN.
Sretna knjiga - Internet trgovina