Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Barbari, Personalna unija, Apostoli, Pad zapadnog rimskog carstva, Benediktinci, Morske struje, Župan, županije, Legija, Koncentracijski logor, Rimsko graditeljstvo, Gotika, Barbari, Eolski reljef, Meridijani i paralele, Svemir, Aerobni organizmi, Rimska republika, Suverenitet, Mjesec, Karolinzi, Oceani, Delta, Holokaust, Termometar, Križarski ratovi, Moneri, Računalo, Polovi, Islam, Reljef, Stanica, Anaerobni organizmi, Kolonizacija, Imperijalizam, Jugendstil ili (Art Nouveau, Secesija, Art deco), Litosferne ploče, Salinitet, Bura, Sige,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Padaline
Padaline su oblici kondenzirane ili sublimirane vodene pare u zraku (kapljice vode, kristali leda ili pahuljice snijega, zrna tuče, zrnati snijeg, solika, sleđena kiša…) koji padaju na Zemljinu površinu.
 
U padaline se ubrajaju i produkti kondenzacije i sublimacije koji nastaju pri tlu, a to su rosa, inje, poledica i mraz. Padaline se dijele na tekuće i krute, kao i na one koje nastaju na tlu i one koje padaju iz oblaka. Imaju važnu ulogu jer osiguravaju vodu potrebnu za život ljudi, biljaka i životinja. Količina padalina na Zemlji iskazuje se u milimetrima (mm).
Sretna knjiga - Internet trgovina