Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Geološka doba, Apostoli, Republikanizam, Plima i oseka, Kameno doba, Socijalizam, Religija, Mjesec, Klif, Globus, Perzija, Termometar, Senat, Povijesni izvori, Ponikve, Meridijani i paralele, Križarski ratovi, Mitologija, Jame, Plebejci, Demos, Provincija, Zakonik, Drugi svjetski rat, Jugendstil ili (Art Nouveau, Secesija, Art deco), Suverenitet, Legija, Benediktinci, Pokrštavanje, Bratovštine, Komunizam, Eolski reljef, Inkvizicija, Faraon, Grčka mitologija, Pismo, Atena, Pad zapadnog rimskog carstva, Prosvjetiteljstvo, Župan, županije,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Padaline
Padaline su oblici kondenzirane ili sublimirane vodene pare u zraku (kapljice vode, kristali leda ili pahuljice snijega, zrna tuče, zrnati snijeg, solika, sleđena kiša…) koji padaju na Zemljinu površinu.
 
U padaline se ubrajaju i produkti kondenzacije i sublimacije koji nastaju pri tlu, a to su rosa, inje, poledica i mraz. Padaline se dijele na tekuće i krute, kao i na one koje nastaju na tlu i one koje padaju iz oblaka. Imaju važnu ulogu jer osiguravaju vodu potrebnu za život ljudi, biljaka i životinja. Količina padalina na Zemlji iskazuje se u milimetrima (mm).
Sretna knjiga - Internet trgovina