Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
I Bog stvori ženu
Brigitte Bardot, francuska glumica neupitnog seksipila, manekenka, pjevačica, borac za prava imigranata, homoseksulaca. Ipak nažešća je u borbi za prava životinja.
 
Rođena Parižanka, tri je godine studirala balet u klasi Borisa Knyazeva.
 
No, svijet mode i filma odveo ju je u drugom smjeru.
 
Na filmu je debitirala 1952. godine, a njen vrtoglavi uspon i uspjeh jedne od najboljih i najpopularnijih glumica u svetu je počeo sa filmom I Bog stvori ženu koji je snimio njen tadašnji suprug Roger Vadim.
 
Ovaj je film donio promjene u poimanju seksa na filmu i u njemu u jednoj sceni ona igra bosonoga na stolu.
 
Brigitte Bardot je zajedno sa Merlin Monro postala seks simbol 50-tih i 60-tih godina dvadesetog veka. Poslije glume u preko 50 filmova, 1974. godine se na dan pred svoj 40-ti rođendan povukla iz svijeta filma.
 
 
Neobuzdani šarm u Evi
 
Kakve veze ima Brigitte Bardot i Eva Mendes, američka glumica čiji su roditelji kubanskoga porijekla? Ima, nesputani šarm francuske filmske heroine tako se jasno vidi i u mladoj Evi koja se ne srami pokazati svoje ženske atribute. Zaobljeni bokovi, napućene usne, slap duge kose podsjećaju na mladu Brigitte.
 
 
Osim toga, obje se aktivno zauzimaju za svoje stavove; Brigitte za prava životinja, a Eva za žene oboljele od karcionoma dojke.

Brigitte Bardot piše pismo predsjedniku Srbije Tadiću
 
Gospodine predsjedniče,
Istovremeno saznajem dvije vijesti: prvu, da su obnovljeni pregovori vaše zemlje sa EU o potpisivanju Ugovora o stabilizaciji i pridruživanju, na čemu mogu samo da vam čestitam, a druga je da su psi lutalice u Novom Sadu žrtve jezive brutalnosti: bacaju se u rupe, vješaju se, prebijaju se do smrti, živi se zatvaraju u plastične vreće, truju se i ostavljaju se da agoniju proživljavaju u neizrecivim mukama... osim ako nisu živi bačeni u kamione čistača!
» Country diva s devetnaest godina
» Kuća monstrum
» Helena Bonham Carter – neobična filmska zvijezda
» Stevie Wonder
» Ja Tarzan, ti Jane
» Hip-hop je top
» Neugasle hollywoodske zvijezde
» Buntovnik u trapericama, idol generacije – s razlogom?
» Je li ovo tvoj omiljeni film?
» Sofija – talijanska vječna ljepota
» Joan Baez
» 100 najprivlačnijih glumaca
» Bob Dylan
» Svi su ludi za ludim frizom
» Heroji za sva vremena