Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Country diva s devetnaest godina
Taylor Alison Swift (rođena 13. prosinca 1989.) je američka country-pop] pjevačica-spisateljica tekstova, i glumica. The New York Times opisao je Swift kao jednu od najboljih pop skladatelja, koja je više u kontaktu sa svojim unutrašnjim životim nego većina odraslih.
U 2006. godini izdala je svoj debitanski singl "Tim McGraw", nakon čega je objavila svoj prvi studijski album Taylor Swift, koji je dobio multiplatinsku nakladu od RIAA-e. U studenom 2008. godine objavljuje svoj drugi album pod imenom Fearless. Albumi Fearless i Taylor Swift su na godišnjoj ljestvici završili na 3. i 6. mjestu, sa prodajom od 2,1 i 1,5 milijuna primjeraka. Fearless je bio na vrhu ljestvice Billboard 200 11 uzastopnih tjedana; niti jedan album nije proveo toliko tjedana na vrhu ljestvice od 2000. godine. Swift je 2009. godine imenovana za izvođača godine od časopisa Billboard. Fearless je dobio Grammy nagradu za najbolji album u 2010. godini.
U 2008. godini njezini albumi prodani su u 4 milijuna primjeraka, čime je postala izvođač s najviše prodanih albuma u toj godini u SAD-u. Časopis Forbes ju je u 2009. svrstao na broju 69 najmoćnijih poznatih ličnosti s zarađenih 18 milijuna dolara.[9] U siječnju 2010. Nielsen SoundScan ju je svrstao kao izvođačicu sa najviše prodanih albuma i singlova u digitalnom izdanju, prodavši više od 24,3 milijuna primjeraka svojih pjesama.
 
 
 
 
» Kuća monstrum
» Helena Bonham Carter – neobična filmska zvijezda
» Stevie Wonder
» Ja Tarzan, ti Jane
» Hip-hop je top
» Neugasle hollywoodske zvijezde
» Buntovnik u trapericama, idol generacije – s razlogom?
» Je li ovo tvoj omiljeni film?
» Sofija – talijanska vječna ljepota
» Joan Baez
» 100 najprivlačnijih glumaca
» Bob Dylan
» I Bog stvori ženu
» Svi su ludi za ludim frizom
» Heroji za sva vremena