Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Ja Tarzan, ti Jane
 
Jane i Tarzan, filmski par desetljećima je uzbuđivao filmske gledatelje svojom neobičnom sudbinom. Romantična veza glavnih likova obilježena je klasičnom ulogom heroja koji se izvrsno snalazi u svijetu divljih životinja što je bilo privlačno ženama dugi niz godina.

 
Tarzan je izmišljeni lik iz knjiga, filmova i stripova koji je stvorio pisac Edgar Rice Burroughs. Prvi put se pojavio u romanu Tarzan među majmunima (Tarzan of the Apes, u izdanju časopisa 1912., u knjižnom izdanju 1914. godine), a kasnije u još 23 nastavka knjige i nebrojeno puta u raznim drugim medijima. Suvremenog čovjeka koji živi u velegradskoj džungli iznimno su uzbuđivale Tarzanove dogodovštine, njegovo snalaženje u svijetu divljih životinja. Nesretnim spletom okolnosti završio je u džungli gdje ga odgojila majmunica Kala. Inače, bio je zapravo lord. Nadljudska snaga i izdržljivost, sposobnost komunikacije sa životinjama, natprosječna sposobnost učenja bile su njegove osobine. U takvim je uvjetima i ljubav posebna pa je Tarzanova snaga i odlučnost da spasi krhku Jane bio izvrstan recept za uspjeh kod ženskih gledateljica i to desetljećima.

 
Najpoznatiji lik utjelovio je Johnny Weissmuller (pravo ime Johann Weißmüller). Rođen je  2. 6. 1904. u Akapulku a umro 20. 1. 1984. Bio je američki sportaš i glumac njemačko-židovskog porijekla. Rođen je u Rumunjskoj blizu Temišvara mada postoje i neslužbene tvrdnje da je rođen u Banatu. Kao sedmomjesečna beba s roditeljima je doputovao u SAD. U Chicagu je trenirao vaterpolo i plivanje , a s osamnaest godina je oborio svjetski rekord na 100 m. Oborio je mnoge svjetske rekorde i osvajač je pet olimpijskeih zlata. Ipak, svjetsku je slavu stekao ulogom Tarzana u razdoblju 1932. – 1948. 
 
Jane March je engleska filmska glumica, koja je rođena 20. marta 1973. godine u Londonu. Rođena kao Jane March Horwood u Londonu, od oca Engleza  španjolskog poreklom i majke kineskovijetnamskog porekla. Svoju karijeru započinje kao model još kao djevojčica, a već sa 18 godina debituje u filmu Ljubavnik. Kasnije igra sa Bruceom Willisom u filmu Boja noći, da bi prije uslijedili manje filmovi kao što su: Never Ever, Tarzan and the Lost City, Provocateur, Dark Prince: The True Story of Dracula, Beauty and the Beast i The Stone Merchant.
 
» Country diva s devetnaest godina
» Kuća monstrum
» Helena Bonham Carter – neobična filmska zvijezda
» Stevie Wonder
» Hip-hop je top
» Neugasle hollywoodske zvijezde
» Buntovnik u trapericama, idol generacije – s razlogom?
» Je li ovo tvoj omiljeni film?
» Sofija – talijanska vječna ljepota
» Joan Baez
» 100 najprivlačnijih glumaca
» Bob Dylan
» I Bog stvori ženu
» Svi su ludi za ludim frizom
» Heroji za sva vremena