Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Plašt, Knjižnica, Republika, Romanizacija, Planeti, Grčki gradovi, Muzej, Kršćanski simboli, Sumračnica, Pad zapadnog rimskog carstva, Oblik zemlje, Rimski gradovi, Ustav, Ponikve, Grčka mitologija, Kolonizacija, Temperatura, Genocid, Feudalizam, Republikanizam, Računalo, Apostoli, Holokaust, Ekvator, Križarski ratovi, Unitarijanizam, Bura, Egejske civilizacije, Litosferne ploče, Krunidba, Kameno doba, Jame, Polovi, Jugo, Mjesec, Crta (lenta) vremena, Moneri, Obalni reljef, Senat, Kmet,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Egipatski tesari
Mnogi proizvodi i oruđa koje su upotrebljavali stari Egipćani još uvijek postoje, uključujući različite stvari napravljene od raznih vrsta drveta koja su rasla u delti rijeke Nil ili u dolini Nila. Kako bi napravio grede za krov, tesar bi koristio palmino drveće (datuljinu palmu i slično). Klinovi i kolčići za lijes ili namještaj bili su od drveta akacije. Štapovi za hodanje od drveta metlike.
 
Najpoznatije lokalno drvo bila je egipatska smokva – od nje su bili rađeni lijesovi, kutije za kozmetiku, stolovi i kipovi. Visoka klasa egipatskog društva uvozila je drvo posječeno u šumama. Sa brežuljaka Libanona i Sirije uvozili su cedrovinu, ciprese i borovicu. Vrlo cijenjeno drvo koje su uvozili iz Afrike bila je ebanovina, a koju su koristili za izrađivanje namještaja, harfi, igara na pločama i kipova. Egipatski tesari bili su vrlo cijenjeni zbog kvalitete svoga rada.
Sretna knjiga - Internet trgovina