Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Romanika, Apostoli, Kompas, Termometar, Romantizam, Računalo, Mezopotamija, Atena, Genocid, Plima i oseka, Meridijani i paralele, Jugo, Špilja, Pismo, Predromanika, Građa zemlje, Provincija, Rimsko graditeljstvo, Metalno doba, Rimska republika, Mitologija, Civilizacija, Bura, Ban, Padaline, Knjižnica, Romanizacija, Estuarij, Rimsko carstvo, Atmosfera (zračni omotač), Egejske civilizacije, Totalitarizam, Plemić, Drugi svjetski rat, Jezgra, Geološka doba, Datumska granica, Rimska vojska, Benediktinci, Crta (lenta) vremena,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Egipatski tesari
Mnogi proizvodi i oruđa koje su upotrebljavali stari Egipćani još uvijek postoje, uključujući različite stvari napravljene od raznih vrsta drveta koja su rasla u delti rijeke Nil ili u dolini Nila. Kako bi napravio grede za krov, tesar bi koristio palmino drveće (datuljinu palmu i slično). Klinovi i kolčići za lijes ili namještaj bili su od drveta akacije. Štapovi za hodanje od drveta metlike.
 
Najpoznatije lokalno drvo bila je egipatska smokva – od nje su bili rađeni lijesovi, kutije za kozmetiku, stolovi i kipovi. Visoka klasa egipatskog društva uvozila je drvo posječeno u šumama. Sa brežuljaka Libanona i Sirije uvozili su cedrovinu, ciprese i borovicu. Vrlo cijenjeno drvo koje su uvozili iz Afrike bila je ebanovina, a koju su koristili za izrađivanje namještaja, harfi, igara na pločama i kipova. Egipatski tesari bili su vrlo cijenjeni zbog kvalitete svoga rada.
Sretna knjiga - Internet trgovina