Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Salinitet, Provincija, Tlak zraka, Genocid, Legija, Kršćanstvo, Ratni zločini, Benediktinci, Suverenitet, Demos, Kompas, Župan, županije, Prvi svjetski rat, Sparta, Pismo, Polja u kršu, Vjetar, Heleni (Grci), Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Knjižnica, Pučki tribuni, Socijalizam, Rimska vojska, Gotika, Polovi, Pad zapadnog rimskog carstva, Meridijani i paralele, Crta (lenta) vremena, Senat, Zvijezde, Arhiv, Glagoljaštvo, Republikanizam, Kolonizacija, Romantizam, Aerobni organizmi, Islam, Rimski gradovi, Mitologija, Reljef,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Luda biljka
Biljka engleskog naziva „locoweed” dobila je ime prema španjolskoj riječi „loco” koja znači lud jer se konji, goveda i ovce počnu čudno ponašati nakon što je pojedu.

Ili bezglavo trče, sudarajući se sa svime što im se nađe na putu, ili otupe, vuku noge, neredovito jedu, gube nadzor nad mišićima, omršave, i naposljetku uginu.

Znanstvenici smatraju da ta biljka upija otrovne sastojke iz tla. Učinak koji to ima na životinje ovisi o tlu na kojem raste. To je zimzelena biljka koja raste u zapadnim dijelovima Sjeverne Amerike. Postoji i nekoliko vrsta te biljke koje nemaju nikakvog (pogubnog) učinka na životinje.
Magali Claussner-Petit
"Seksualnost tinejdžera"
Ida Mati
"Glas za zemlje spas"
Sretna knjiga - Internet trgovina