Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Pučki tribuni, Republika, Kršćanski simboli, Kmet, Pismo, Republikanizam, Močvare, Svemir, Pad zapadnog rimskog carstva, Pokrštavanje, Unitarijanizam, Prozirnost, Demos, Plima i oseka, Helenizam, Rimska vojska, Salinitet, Bura, Krunidba, Senior, vazal, Arhiva, Komunizam, Atena, Imperijalizam, Plašt, Sumračnica, Aerobni organizmi, Riječni (fluvijalni) reljef, Kršćanstvo, Konzul, Piramide, Inkvizicija, Faraon, Helenizam, Suverenitet, Socijalizam, Holokaust, Apostoli, Litosferne ploče, Delta,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Metafizika fizike
Znanost proučava niz uzročnosti. Kad posljedice mogu biti predviđene iz uzroka, tada posljedica može biti kontrolirana tako da se kontrolira uzrok. To je princip kako se današnja znanost primjenjuje - da bi mogli predvidjeti i zbog toga kontrolirati posljedice, slično kao i prirodne sile koje vode napretku ili ograničavanju naše slobodne volje. Jer - znanost je znanje, a znanje je moć - oni koji žele moć imaju tendenciju istraživanja stvari jako umješanih u tajne znanosti. Što više znaju, mogu djelovati sa više uzroka, pa im to daje posljedice koje oni tada mogu kontrolirati.

Kad se inkarniramo u naša fizička tijela, mi smo se složili da trpimo određena ograničenja i pravila. Taj "ugovor s fizičkim tijelom" je zaista sporazum kojim slijedimo zakone fizike kao većina ljudi koja ih proživljava. Neophodno je dozvoliti "igri učenja života" da nastupi bez poteškoća i sa slobodnom voljom maksimalnom broju "igrača". Doduše, taj ugovor stvara i neke dozvole onima koji koriste zakone fizike da iskoriste neke individue koje su mu vjerne. To je razlog zbog čega su mračne sile naklonjene tehnologiji - radije nego da se bave slobodnom voljom direktno, koristeći tako pametnije načine oko primjene slobodne volje kroz razne metafizičke "legalne" načine i ciljeve da bi postigli svoje želje.

Znanost i tehnologija povećavaju moć nečije slobodne volje, tako da zato povećavaju i njegovu snagu. Zato ona može biti iskorištena kao kontrola nad slabijim stanovništvom ili pak kao podrška za dizanje cjelokupne svijesti i nivoa svih pojedinaca. Nažalost, većina onih koji su pokušali liberalizirati tehnologiju da bude svima dostupna, uzbudili su one koji imaju monopol nad njom i bivali su ubijeni. To pokazuje da je metafizički napredak i znanje vrlo bitno sve dok njihova učinkovitost raste u skladu s tehnološkim i znanstvenim napretkom.
Magali Claussner-Petit
"Seksualnost tinejdžera"
Ida Mati
"Glas za zemlje spas"
Sretna knjiga - Internet trgovina