Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Mitovi o seksu
Mitovi o seksu, usprkos velikoj dostupnosti pravih saznanja, ne iščezuju iz našeg društva. Oni nastaju jer ljudi prenose poluinformacije kao da je riječ o činjenicama, ili ih čak izmišljaju. Sve bi to bilo vrlo zabavno kad žrtva svega toga ne bi bilo seksualno zadovoljstvo!

Usto, nije začudno što se laici lako zbune kad se niti stručnjaci ne mogu složiti oko mnogih stvari. Primjer je ženska G-točka. Neki stručnjaci još nisu uvjereni da ona postoji, a neki od njih su žene. Razriješimo nekoliko najčešćih zabuna koje vladaju u društvu vezanih za seksualni život, povezujući ih sa stvarnom činjenicom koja je uzrokovala pomutnju.

Seks za vrijeme mjesečnice je siguran seks.
Zašto mislimo tako? Narodno vjerovanje današnjice je da žena ne može zatrudniti ako ima spolni odnos za vrijeme mjesečnice. Ono ima izvor u činjenici da je mjesečnica način tijela da odbaci neoplođeno jajašce. Njega ćemo se riješiti jer nema trudnoće pa ćemo tek potom nastaviti ciklus ispočetka – drugo jajašce će tek nastati pa nema što biti oplođeno.
Stvarnost je nešto drukčija, iako je ovakva pretpostavka sasvim razumna i često funkcionira. Većina plodnog razdoblja je zaista predvidljiva u slučaju pravilnog ciklusa. No, spermij može preživjeti u vagini i do sedam dana, dok jajašce živi tri. Ako dođe do ikakve nepravilnosti u ciklusu ili je ovulacija blizu mjesečnice, tranzitna vremena jajašca i spermija se lako isprepletu.

Homoseksualne fantazije čine osobu homo- ili biseksualnom
Naše je društvo još razmjerno homofobično. Zato se osoba, a pogotovo muškarac, osjeća vrlo zbunjenom ako joj se dogode homoseksualne fantazije.

No, ne morate se bojati da je vaš mačizam ugrožen. Svi mi maštamo o različitim stvarima, a uzrok tome je ljudska znatiželja. Velika je razlika između fantazija i njihovih ispunjenja. Uostalom, ukoliko ste zaista gay, nećete se dvoumiti, već ćete to znati. Muškarci kojima se dogode gay maštarije se više boje pomisli da su možda biseksualno orijentirani. Zbog straha od ismijavanja nikad neće iznijeti takve misli u društvu, pa se neće ni uvjeriti da su one zatekle i njegove poznanike.

Veličina penisa je važna
Svi pričaju o velikim penisima jer je veliko oruđe neopoziv znak muškosti. Ako ga muškarac ima, bit će uzrok zavisti svakome čiji je pribor i za mrvicu manji.

Za utjehu svima koji nisu predimenzionirani, postoji medicinsko stanje poznato kao mikropenis. To je jedino stanje koje negativno utječe na penetrativne sposobnosti.

Dobrog ljubavnika rijetko koja žena mjeri u centimetrima. Kriteriji su im nešto drukčiji. Budite uvjereni da veliki penis i kratkotrajna ili jednolična izvedba, na primjer, daju nula bodova.

Osim toga, pretjerana veličina može uzrokovati bol kod partnerice jer udara u cerviks. Ženama treba truda i vremena da se naviknu na vođenje ljubavi s iznimno velikima, baš kao i s iznimno malima. Ukoliko potpadate u bilo koju od tih kategorija, najbolji je način za osiguranje njenog zadovoljstva dobro se naučiti drugim stvarima, poput oralnog seksa.

Žene trebaju sate predigre
Od šezdesetih i seksualne revolucije, muškarce se neprestano bombardira kritikama da ne pružaju dovoljno vremena za zagrijavanje svojim partnericama. To ne znači da je to uvijek neophodno. Kad dođe do spontanog odnosa, potpuno je prihvatljivo baciti se direktno na stvar. Osim toga, neke žene trebaju vrlo malo predigre pa ih odugovlačenje počne nervirati. Ovo je jedan u dugačkom nizu razloga zašto je dobro poznavati svog partnera.

Žene žele višestruke orgazme
I za ovaj mit možemo okriviti seksualnu revoluciju koja je naglašavala vjerovanje da je seks namijenjen ženinom zadovoljstvu nakon toliko godina i stoljeća suprotnog stava. Kao dodatak, razvili smo mišljenje da je muškarac veći muškarac ako može pružiti ženi više od jednog orgazma po seansi. U stvarnosti, samo zato što žene mogu doživjeti višestruke orgazme, ne znači da ih nužno žele. Mnogostruki orgazmi mogu čak svojim podražajima pretjerano iziritirati.

Muškarci ne mogu doseći vrhunac bez ejakulacije
Nije baš tako. I muškarci su sposobni da dožive višestruke orgazme bez ejakulacije, no mnogo im je teže to doseći. Postoji nekoliko metoda. Jedna je blokiranje izlaska ejakulata iz tijela pritiskom na korijen penisa neposredno prije orgazma. Drugi način je masaža prostate kojom se najbolje može eksperimentirati kupnjom posebnog seksualnog pomagala. A nekim se muškarcima to čak spontano događa, ali taj je slučaj iznimno rijedak.

Muškarci su uvijek spremni za seks
Naše društvo smatra muškarce demonima seksa – oni ga uvijek žele, nikad ga se ne mogu zasititi, uvijek misle o njemu i uvijek su na njega spremni za slučaj da ih neka pohotnica zaskoči. Ovaj mit zanemaruje činjenicu da čak i muškarce nekad boli glava, ili naprosto nisu raspoloženi. Reći ne je oduvijek pravo koje pripada ženi, pa ako to isto učini muškarac, riskira da će zbuniti i povrijediti svoju partnericu. Ako ne može objasniti svoju nevoljkost u trenu, nastat će novi razlog da svejedno to obavi i time se naš mit ponovo potvrđuje.

U psihologiji društva je duboko ukorijenjena predodžba muškarca na neprekidnoj bezosjećajnoj potrazi za seksom. Pa ipak, postoje brojni razlozi zašto ga oni ne bi htjeli, uključujući stres, bolest, umor i manjak raspoloženja.

Uvjerili smo se da stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine. Najbolji je način da se utvrdi je li neka informacija točna ili nije, provjeriti je u kakvoj literaturi. Čak ni mišljenje stručnjaka ne mora biti 100% točno, ali nadmašit će birtijaške priče o seksu.

» Ovisnost o ljubavi
» Što je ženstveno, a što ne!? Pitanje je sad.
» Što je pravi, dobar seks?
» Kako reći Volim te na 100 jezika
» Par koji se voli svi vide
» Što je ženstveno, a što ne!? Pitanje je sad.
» Flert – da, ali kada i s kime?
» Što radiš kad se zaljubiš?
» Što te više (ne) gledam, to te više ne dam
» Kako izbjeći loš spoj
» Različito shvaćanje žensko - muškoga prijateljstva
» Što je pravi, dobar seks?
» U svijetu seksualnih fantazija
» Dobra ideja za spoj
» Kako postati jednostavno neodoljiva?!
» U pomoć, rastem!
» 10 koraka do savršenog poljupca
» Seksualne disfunkcije  (strah i anksioznost)
» Poljubi me… pa eto što su poljupci zapravo?!
» Ljubav ili zanesenost? To nije isto ako niste znali
» Kako zavoditi, a ne izvoditi gluposti?