Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Kako izbjeći loš spoj
Idete na spoj na slijepo, nije važno kakav i s kim. On ili ona djeluju simpatično, ali instinktivno osjećate da bi moglo biti određenih neslaganja, dovoljno velikih da se zabrinete. Što poduzimate?
 
 
Otkazivanje spoja je suviše patetično. A da možda slijedite primjer iz nekog sitcoma kako biste se izvukli? Priznajem da sam se i ja jednom izvukla sa lošeg spoja, evo zato nekoliko popularnih strategija kako da se izvučete i vi:
 
Nestajanje

Možda najjadnija, no tehnika koja, za divno čudo, još uvijek pali zove se «Nestajanje». Počinje tako što se ispričate pod izlikom da morate telefonirati, ili pak otići do toaleta. Krenete prema navedenoj destinaciji, a onda nestanete kroz vrata. Nakon toga se pravite kao da se ništa nije dogodilo.
 
Vraćanje

Slijedeća tehnika , nešto manje jadna ali ipak upitna : ova tehnika zapravo je «vraćanje» - za svaku sitnicu koja vam ide na živce kod osobe s kojom ste otišli na spoj, vi vraćate još većom «sitnicom» . Ako imate sreće, osoba s kojom ste na spoju će sama prekinuti večer, i otići kući, a ako nemate sreće, onda ste naletjeli na nekoga tko se služi istom tehnikom kao i vi!
 
Ne mogu dugo ostati

Još jedan klasična izgovor je nešto u stilu: Uf, moram sutra rano ustati zbog posla. Ne ne, naravno da možemo na večeru, ali ne mogu dugo ostati! Nakon ovoga možete se osjećati nekako jadno nakon što sam se ovako izvukla sa spoja.
 
Iznenadna kriza

Malo složenija, i možda najpopularnija tehnika je tzv. Iznenadna kriza. Postoje dvije varijacije ove tehnike – jednostavna varijanta gdje vi jednostavno provjerite svoju govornu poštu i kažete nešto ovako: O moj Bože! Moji rezultati su upravo stigli! Hitno moram u karantenu!
 
 
Prijateljska „pomoć“

Uvjerljivija varijanta jest ako nagovorite prijateljicu da vam pomogne tako što će Vas nazvati na mobitel, a vi ćete onda uzviknuti nešto kao: O moj Bože! Izbio rat! Moram ići! Ovom tehnikom možete odmah završiti spoj, ili možete pak skrenuti temu sa neugodnih pitanja ili pitanja koja vam ne odgovaraju.
 
Sada se naravno možemo zapitati čemu svi ovi izgovori, i zašto uopće izlazimo s osobama za koje znamo da nam idu na živce, ili pak s osobama koje uopće ne poznajemo, a pretpostavljamo da bi nam mogle ići na živce.

Zar nismo ništa naučili gledajući Seinfelda? Svi ovi izgovori imaju gotovo predvidljiv nastavak – da nam se vrate kao bumerang! Često je vidljivo svima da naši izgovori nisu istiniti, zato pokušajte jednom reći istinu!
 
Možda će Vam to nekada izgledati suviše direktno, no biti ćete u svakom slučaju više fer nego da lažete.
» Ovisnost o ljubavi
» Što je ženstveno, a što ne!? Pitanje je sad.
» Što je pravi, dobar seks?
» Kako reći Volim te na 100 jezika
» Par koji se voli svi vide
» Što je ženstveno, a što ne!? Pitanje je sad.
» Flert – da, ali kada i s kime?
» Što radiš kad se zaljubiš?
» Što te više (ne) gledam, to te više ne dam
» Različito shvaćanje žensko - muškoga prijateljstva
» Što je pravi, dobar seks?
» U svijetu seksualnih fantazija
» Dobra ideja za spoj
» Kako postati jednostavno neodoljiva?!
» U pomoć, rastem!
» 10 koraka do savršenog poljupca
» Seksualne disfunkcije  (strah i anksioznost)
» Mitovi o seksu
» Poljubi me… pa eto što su poljupci zapravo?!
» Ljubav ili zanesenost? To nije isto ako niste znali
» Kako zavoditi, a ne izvoditi gluposti?