Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Što je pravi, dobar seks?
"Pravi seks", odnosno standard koji bi vrijedio za sve, jednostavno ne postoji. Dobar seks je dobrim dijelom individualna stvar koja ovisi o preferencijama i njihovom podudaranju, o međusobnoj privlačnosti, otvorenosti, razumijevanju i iskustvu.

Postoje dvije mogućnosti. Prva je da ste vi u pravu, odnosno da je vaš partner zapravo zadovoljan (ali voli zanovijetati).
 
Druga je mogućnost da je obrnuto. U oba slučaja, čini se da vam komunikacija nije naročito uspješna. S njegove strane jer vam se nije potrudio objasniti zašto je nezadovoljan, a s vaše jer ga niste uspjeli navesti da to učini (plašeći se kritika?).
 
Kada bih bio na vašem mjestu, započeo bih razgovor o tome. Otvoreni razgovor o tome kako dvoje ljudi mogu svoj seksualni život učiniti boljim, uzbudljivijim, kvalitetnijim.
 
Međusobno optuživanje ne vodi boljem seksu
No, to ne znači da bi pristao na optuživanja. Poglavito stoga jer optuživanja ne čine seksualni život boljim, već samo manje uspješnim. Ako postoji nešto za što vaš suprug smatra da nedostaje vašem seksualnom životu, onda vam to mora biti u stanju saopćiti bez napada i uvreda. Kao što i vi trebate biti spremni saslušati želje s kojima se ne slažete ili ih smatrate uvredljivim.
 
Mogućnost razgovora o tome je prvi i osobito vazan korak i to nikoga ne obvezuje ni na što. U taj razgovor treba uključiti i vaše želje, ono što vi želite od zajedničkog seksualnog života, kako ga trenutno vidite i što vam nedostaje. Ustanovite li da imate, između ostalog, i različita očekivanja ili potrebe, pokušajte doći do kompromisnog rješenja, odnosno dogovoriti se o načinu na koji ćete i vi i on biti barem malo bliže onome što želite. To, naravno, ne ide preko noći. Dajte si malo vremena i postupnosti.
 

Dobar seks ne podrazumijeva stalnu raspoloživost za seks
Dobar seks se ne zasniva na tome da ispunjavamo partneru sve moguće želje, niti da pristajemo i na ono što ne želimo (što nas plaši ili odbija). Dobar seks počiva na prihvaćanju činjenice da nisu sve želje ostvarive, barem ne odmah ili svaki put kada ih poželimo (to se inače zove zrelost!), na otvorenosti s kojom dopuštamo partneru da nam pokaže što želi, da nam pokuša pridobiti za nešto što još nismo probali, ali i na odluci da ne cinimo ono što doista ne želimo.

Vraćajući se na vaše pitanje: "pravi seks" je dobar seks, takav u kojem oboje uživate i koji vas oboje ispunjava i čini zadovoljnim.
» Ovisnost o ljubavi
» Što je ženstveno, a što ne!? Pitanje je sad.
» Što je pravi, dobar seks?
» Kako reći Volim te na 100 jezika
» Par koji se voli svi vide
» Što je ženstveno, a što ne!? Pitanje je sad.
» Flert – da, ali kada i s kime?
» Što radiš kad se zaljubiš?
» Što te više (ne) gledam, to te više ne dam
» Kako izbjeći loš spoj
» Različito shvaćanje žensko - muškoga prijateljstva
» U svijetu seksualnih fantazija
» Dobra ideja za spoj
» Kako postati jednostavno neodoljiva?!
» U pomoć, rastem!
» 10 koraka do savršenog poljupca
» Seksualne disfunkcije  (strah i anksioznost)
» Mitovi o seksu
» Poljubi me… pa eto što su poljupci zapravo?!
» Ljubav ili zanesenost? To nije isto ako niste znali
» Kako zavoditi, a ne izvoditi gluposti?