Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Flert – da, ali kada i s kime?
Flertanje je zdrava ljudska potreba kojom uspostavljamo komunikaciju sa osobom privlačnog spola. Cilj flerta nije uvijek isti. Ponekad se radi o želji da se privuče određena osoba, a ponekad o njegovanju vlastitog ega saznanjem da ste toj osobi privlačni i da biste mogli postići i nešto više od flerta kad biste to htjeli.

Flert bi svi trebali prakticirati, ali morate paziti gdje i s kim, odnosno da li nekoga možete povrijediti tim flertom.

Ako smo u vezi, razumljivo je da ne odgovara svakom partneru da njihov partner flerta s nekim trećim. Osim ako se radi o vezi otvorenog tipa.

Potreba za flertom je razumljiva jer, kao što sam već napomenula, pozitivno djeluje na naš ego. Ali flertanje sa trećom osobom može povrijediti partnerov ego pa ako ste u vezi neka osoba za flertanje bude vaš partner. To što ste vi već zajedno ne znači da ne možete povremeno flertati jedno s drugim.
 

Ako imate partnera koji vrlo rado flerta okolo, a vama to smeta, nemojte to skrivati. Skrivanje takvih stvari i šutnja o onome što vas smeta potiče dodatne sumnje i raspiruje nepotrebnu ljubomoru.

Vaš partner je možda osoba kojoj nedostaje malo samopouzdanja pa liječi svoj ego sa komplimentima koje dobiva putem flerta. Dajte mu do znanja da vam to smeta, ali mu također dajte do znanja koliko vam je važan, koliko ga volite i želite - drugim riječima - budite vi osoba koja će mu hraniti ego.

S druge strane, vaš partner je možda osoba kojoj je flert dio svakodnevne komunikacije. Na vama je da onda odlučite koliko vam taj flert zaista smeta te o tome prodiskutirati sa partnerom.

Flert je zdrav i simpatičan način komunikacije, ali ego ne smije stajati na putu kvalitetne ljubavne veze.

Kada ste u vezi, u vezi ste zajedno

Ulazite u vezu sa osobom s kojom birate biti i upravo zbog ovakvih stvari je bitno da tokom perioda upoznavanja zaista upoznate osobu s kojom odaberete ući službeno u vezu. Ako primjetite na partneru osobine koje vam već u početku ne odgovaraju, čemu ulaziti u dublju vezu. Partner se uglavnom neće promjeniti, a niti je na nama da nekoga mijenjamo.

 
Upoznajte svog partnera na vrijeme i zatim ga prihvatite takvog kakav je ili idite dalje. Samo vi možete odlučiti sa čime se možete pomiriti i prihvatiti jer vaš život je samo u vašim rukama.
» Ovisnost o ljubavi
» Što je ženstveno, a što ne!? Pitanje je sad.
» Što je pravi, dobar seks?
» Kako reći Volim te na 100 jezika
» Par koji se voli svi vide
» Što je ženstveno, a što ne!? Pitanje je sad.
» Što radiš kad se zaljubiš?
» Što te više (ne) gledam, to te više ne dam
» Kako izbjeći loš spoj
» Različito shvaćanje žensko - muškoga prijateljstva
» Što je pravi, dobar seks?
» U svijetu seksualnih fantazija
» Dobra ideja za spoj
» Kako postati jednostavno neodoljiva?!
» U pomoć, rastem!
» 10 koraka do savršenog poljupca
» Seksualne disfunkcije  (strah i anksioznost)
» Mitovi o seksu
» Poljubi me… pa eto što su poljupci zapravo?!
» Ljubav ili zanesenost? To nije isto ako niste znali
» Kako zavoditi, a ne izvoditi gluposti?