Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Crta (lenta) vremena, Filipike, Imperijalizam, Pučki tribuni, Riječni (fluvijalni) reljef, Feudalna davanja, Mezopotamija, Totalitarizam, Ratni zločini, Kameno doba, Zakonik, Senat, Holokaust, Religija, Atmosfera (zračni omotač), Mora, Mjesec, Piramide, Kora, Ledenjački reljef, Rimski gradovi, Prosvjetiteljstvo, Kršćanstvo, Arapska kultura, Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Predromanika, Župan, županije, Komunizam, Stanica, Krapinski pračovjek, Geografska karta, Unitarijanizam, Rimsko carstvo, Legenda, Katakombe, Faraon, Sila teža, Islam, Pismo, Aerobni organizmi,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Kako su iznikli makovi
Bilo je proljeće. Predivan sunčan dan. Stari kos je letio nad livadom i provjeravao je li sve u redu. U svoj toj užurbanosti gotovo nije primijetio da se već spustila noć, a zvjezdice veselo zatreperile. Odletio je tako visoko da se malo porezao na jednu zvijezdu. Nekoliko se kapljica krvi raspršilo zrakom i palo na tlo. Na tim su mjestima iznikli crveni cvjetovi.
 
Kos se veoma začudio. Stavio je krilo na ranu pa krv više nije curila. Livada je bila puna tih divnih ukrasa. Budući da se kos zvao Mak, i crvene je cvjetove tako nazvao. Sve životinje na livadi bile su zahvalne kosu na cvijeću, na ljepoti, boji i čaroliji koju im je pružalo. Makovi i životinje postali su nerazdvojni prijatelji.
 
Josip Živković
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina