Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Grčki gradovi, Kršćanstvo, Župan, županije, Katakombe, Helenizam, Računalo, Filipike, Obitelj, Karolinzi, Krunidba, Padaline, Plima i oseka, Vjetar, Ratni zločini, Rimska republika, Močvare, Knez, Benediktinci, Polovi, Morske struje, Eolski reljef, Mezopotamija, Kora, Religija, Demos, Koncentracijski logor, Pučki tribuni, Metalno doba, Građa zemlje, Genocid, Totalitarizam, Pad zapadnog rimskog carstva, Ban, Barbari, Jezgra, Socijalizam, Geološka doba, Kršćanski simboli, Republikanizam, Polja u kršu,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Moja obitelj u prometu
Kako se ponašati u prometu? Za mene je to teško pitanje. U glavi mi je prava zbrka. Svaki dan slušam iste priče: Pazi da te auto ne pogazi! Uvijek budi na oprezu i pažljivo prelazi cestu! Nikada preko ceste kad je na semaforu crveno! Je li ti to jasno?

Sve sam to shvatio i lijepo sam se u prometu ponašao. A onda sam krenuo s mamom u šetnju, a s tatom na vožnju autom...

Na semaforu je bilo žuto, a tata je stao na gas. Rekao sam mu: – Pazi, žuto! On mi je odgovorio: – Nema veze. I ti ćeš to raditi.

A meni ništa nije jasno. Mama je još gora. Prelazi cestu kad je na semaforu crveno i još me opomene da to nikada ne činim.

Pitam se: jesu li pravila samo za djecu ili bi odrasli morali ponovno u školu?
 
Marko Jerčinović, 2.b
OŠ Nikola Tesla, Rijeka
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina