Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Heleni (Grci), Barbari, Knjižnica, Mezopotamija, Moneri, Helenizam, Grčka mitologija, Metalno doba, Komunizam, Republika, Škrapa, Filipike, Rimska vojska, Helenizam, Prvi svjetski rat, Oceani, Sumračnica, Aerobni organizmi, Pokrštavanje, Arapska kultura, Obitelj, Totalitarizam, Polovi, Atena, Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Faraon, Polja u kršu, Kameno doba, Civilizacija, Republikanizam, Kmet, Romanika, Geografska karta, Planeti, Ponikve, Prozirnost, Sila teža, Plašt, Egejske civilizacije, Križarski ratovi,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Neznanstvene taksonomije
Druge taksonomije, poput onih koje su analizirali Durkheim i Levi-Strauss ponekad se nazivaju folk taksonomijama. Kako bi se razlikovale od znanstvenih taksonomija, koje tvrde da su odvojene od socijalnih odnosa i zbog toga objektivne i univerzalne, izvedene su iz socijalnog znanja i koriste se svakodnevno.

Baraminologija se bavi porijeklom života na Zemlji na temelju vjere u Boga i stvaranje svijeta u sedam dana. Bazira se na Lineeovom taksonomijskom sistemu i suprotna je filogenetskom.

Taksonomija poduzeća se bavi hijerarhijskom klasifikacijom interesa poduzeća, digitalne građe, dokumenata i drugih informacija i organizacijom administracije. Njima se koriste informacijski sustavi, odnosno sustavi za upravljanje sadržajem i znanjem, kao načinom da omoguće brz pristup odgovarajućoj informaciji unutar velikih i rastućih količina podataka. Taksonomije i semantičke mreže, koje se koriste kao način prikazivanja znanja, su se pokazale kao dobar protivnik data miningu, odnosno rudarenju podataka.
Magali Claussner-Petit
"Seksualnost tinejdžera"
Ida Mati
"Glas za zemlje spas"
Sretna knjiga - Internet trgovina