Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Reljef, Perzija, Drugi svjetski rat, Jame, Škrapa, Suverenitet, Romantizam, Kolonizacija, Polovi, Župan, županije, Bizant, Legija, Krapinski pračovjek, Svemir, Apostoli, Vjetar, Arhiva, Pad zapadnog rimskog carstva, Geološka doba, Romanika, Socijalizam, Prozirnost, Hramovi, Proročište, Sige, Jugo, Termometar, Delta, Polja u kršu, Seoba naroda, Meridijani i paralele, Imperijalizam, Ratni zločini, Ledenjački reljef, Plemić, Komunizam, Predromanika, Povijest, Eolski reljef, Rimski gradovi,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Obitelj i rodbina
Iz obiteljskog albuma
 
Užu obitelj čine roditelji i djeca. Širu obitelj čine mamini i tatini roditelji - bake i djedovi. Rodbinu čine sestre i braća naših roditelja, njihova djeca i ostali. Mamine i tatine sestre su tetke.

Mamina braća su ujaci. Tatina braća su stričevi. Ponekad roditelji ne žive zajedno. No, oni se i dalje trebaju skrbiti o djeci. Nesretnim slučajem, npr. u ratu, mnoga su djeca izgubila jednog ili oba roditelja. Žive u dječjem domu s odgajateljicama koje se brinu o njima i drugoj djeci. Djecu iz doma mogu usvojiti bračni parovi koji nemaju djece. Oni se o njima brinu i vole ih.
 
Sretna knjiga - Internet trgovina