Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Ledenjački reljef, Plašt, Vrijeme, Klif, Bizant, Računalo, Jame, Atmosfera (zračni omotač), Prosvjetiteljstvo, Bratovštine, Krški reljef, Sila teža, Stanica, Obitelj, Atena, Mjesec, Plemić, Koncentracijski logor, Dualizam, Rimska republika, Proročište, Povijest, Legenda, Globus, Drugi svjetski rat, Salinitet, Morske struje, Senior, vazal, Povijesni izvori, Pad zapadnog rimskog carstva, Mitologija, Imperijalizam, Temperatura, Romantizam, Islam, Kršćanstvo, Plima i oseka, Jugo, Holokaust, Feudalizam,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Moja obitelj i ja u prometu (1)
S obitelji živim u centru grada. Sve nam je blizu, i škola i posao, pa smo tijekom tjedna pješaci. Osim automobila i autobusa, moramo posebno paziti na vlak koji vozi teret u luku.

Svi se veselimo vikendu, tada svojim autom idemo na izlet: na Učku, na Krk, u Fužine ili na Platak. Za praznike jurimo autoputom u svom ferariju, zapravo cordobi, sve do Zadra.

Nisam spomenuo jednu sitnicu: u mojoj obitelji vozač je mama. Bez brige, tata ne pije; samo ga vožnja ne zanima. Zato mogu potvrditi da su i žene dobri vozači. Najdraže mi je kad nas mama vozi na Kantridu, a kad "Rijeka" pobijedi mašemo zastavama i šalovima kroz prozor i trubimo gradom.
 
Franko Ivančić, 2.b
OŠ Nikola Tesla, Rijeka
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina