Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Polovi, Romanika, Mitologija, Pučki tribuni, Karolinzi, Plebejci, Benediktinci, Sparta, Temperatura, Legenda, Plašt, Pismo, Helenizam, Inkvizicija, Škrapa, Feudalna davanja, Knjižnica, Ban, Močvare, Ekvator, Rimska republika, Ljudska prava, Totalitarizam, Eolski reljef, Romantizam, Računalo, Kompas, Krški reljef, Egejske civilizacije, Jugendstil ili (Art Nouveau, Secesija, Art deco), Krunidba, Barbari, Civilizacija, Senior, vazal, Sige, Bura, Klif, Senat, Metalno doba, Oblik zemlje,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Sveti Nikola u helikopteru
Večer prije blagdana svetog Nikole čistila sam svoju čizmicu. Stavila sam je na prozor. Nisam dugo mogla zaspati od uzbuđenja. Mjesec mi je svojom pričom ipak uspio sklopiti oči. U mojoj čizmici ujutro nije bilo ničega. Bila sam vrlo tužna. No, odjednom se začula zaglušna buka. Istrčala sam van i ugledala veliki crveni helikopter, a u njemu svetog Nikolu. Trčala sam cijelom ulicom i uzvikivala: "Sveti Nikola u helikopteru!"Svi su izašli na ulicu i bili jako začuđeni i zbunjeni. Sveti Nikola je bacao darove, velike i male, a dječjem veselju nije bilo kraja.
 
Zatim se spustio u moje dvorište. Potrčali smo k njemu. Ispričao nam je nekoliko svojih pustolovina i podijelio nam još slatkiša. Novinari su sve to prikazali na televiziji, a i mi smo kasnije objavili članak u svojim školskim novinama. Predložila sam svetom Nikoli da mu ostatak puta pomognem bacati darove iz helikoptera. Jako se obradovao. Otišli smo još k meni na čaj i kolačiće i krenuli na put. Hrabro sam ušla u helikopter, a sveti Nikola za mnom. Nestali smo u čudesnoj svjetlosti. Nadam se da ću mu i sljedeće godine pomagati jer je bilo jako zabavno.

Mirna Šinjori
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina