Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Vaga
Pozitivan, muški

Ključne riječi: pouzdani, kreativnost, harmonično;
Vladajuća planeta: Venera;
Element: zrak;
Kvalitet: glavni;
Boja: nijanse plave, od blijede do ultramarina; ružičasta i blijedozelena;
Dragi kamen: safir, žad;
Kovina: bakar, bronza;
 
Za tebe se ne bi moglo reći da si odlučan i energičan. U donošenju odluka oklijevaš i nikako da pronađeš pravi put i pravo rješenje. Nisi ambiciozan i potreban ti je neko u koga imaš povjerenja, tko će te voditi, brinuti se o tebi i kome ćeš prepustiti dio svojih obaveza. U sve što preduzmeš unosiš se cijelim bićem. No, kad ti se učini da prepreku ne možeš svladati, nisi uporan i povlačiš se pomiren sa sudbinom. Uvijek priželjkuješ da se svidiš drugima. Društven si i voliš izlaske. Uživaš u pohvalama i komplimentima. U tebi kao da postoje dvije osobe: jedna je najčešće mirna i krotka, a samo ponekad eksplozivna; a druga je ona koju gotovo nikad ne pokazuješ i koju ljubomorno čuvaš. Nijedan astrološki tip nema jači osjećaj za pravdu i fer-plej. Gotovo nikada nisi do kraja iskren, a ako jesi onda je to najčesće u odnosima prema onima koje iskreno voliš. Obično nemaš puno prijatelja, a kad stekneš nečije prijateljstvo, želiš ga zauvijek zadržati. Prijatelji su ti potrebni da bi te podržali u planovima i namjerama, ali i da bi se na nekoga oslonio. Ne voliš bure i svađe, jer je tvoj prirodni ambijent - harmonija. Iako nisi od akcije, kada u nju uđeteš, energičan si i odlučan - i na iznenađenje onih koji te poznaju postižeš ono sto želiš.
 
 
Osjećajan si i strastan, blagi i romantičan. Posjeduješ privlačnost i šarm. Ljudi u tebi vide nešto privlačno, tajanstveno i poželjno. Izuzetno si inteligentan, ali ne voliš donositi odluke. Kad se nađeš u takvoj situaciji, gotovo da te hvata panika. Ipak, na kraju ne griješiš u svojim procjenama i definitivnim odlukama. Vage su sretne na svakom poslu koji zahtijeva kreativnost i komunikativnost i u kojem vladaju harmonični odnosi. Uživaš u domu koji ima puno zelenila i koji odiše intimom i romantikom.

Vagama vlada planeta Venera i čiste Vage i - žene i muškarci - vole lijepe stvari, ugodno društvo, iskreno prijateljstvo. Nisi jako ljubomoran i spreman si oprostiti. U ljubavi nisi skloni promjenama, ali ako ti se dogodi da sretneš pravu osobu, nećeš smatrati za grijeh upustiti se u malu avanturu. To ćeš brzo zaboraviti i nećeš smatrati da si učinio nešto strasno. No, nikad se ne bi upustio u neku dublju vezu izvan braka.

Plemenit si samo prema onima koji to zaslužuju i koje smatraš svojim prijateljima. Iako voliš da izlaziti u društvo, prag tvojeg doma rijetko ce prekoračiti netko tebi stran i neprovjeren. Vrata doma otvaraš samo malom broju prijatelja i to onima koji to uistinu i zaslužuju.

Nisi osvetoljubiv, ni zlopamtilo. Ako se svetiš to činiš odmah. Na grubu riječ odgovaraš grubom rječju, na uvredu istom mjerom. Ponekad, zna ti se dogoditi da vise voliš slatke laži, nego grube istine.
Ovan Bik Blizanci Rak
Lav Djevica Vaga Škorpion
Strijelac Jarac Vodenjak Ribe
» Svaka godina vašeg života pod utjecajem je jednog dominantnog broja
» Fleksibilan kao dobra opruga
» Vrijedni radnici koji mogu izgledati - lijeno
» Jezik cvijeća
» Drago kamenje
» Dani
» Godina