Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Ribe
Negativan, ženski

 
Ključne riječi: nejasno, dojmljivo;
Vladajuća planeta: Neptun (drevni vladar Jupiter);
Element: voda;
Kvalitet: promjenjiv;
Boja: nježna morezelena;
Dragi kamen: Mjesečev kamen ili hematit;
Kovina: titan ili kositar;

Tvoj je karakter je pun suprotnosti. Mozda toga niste ni svjestan, ali za većinu onih koji te poznaju, ti si čudna i neuhvatljiva osoba. Zbog toga mnogi pokušavaju da saznaju kakav si, da pronikne u tvoje namjere i da ispitaju tvoje reakcije.

Ti se mijenjaš. Nalaziš zadovoljstvo u tome da budeš obavijen nekom vrstom magle i ne dozvoljavaš da se ona raziđe. Tvoja sklonost sanjarenju i nedefiniranim situacijama navodi na pomisao da si ponekad lišen svakog smisla za realnost. Gruba riječ, oštra kritika, zloba, mogu te raniti do grčevitog bola. Bježiš od životne stvarnosti, jer ne možeš podnijeti ljude onakve kakvi jesu. Nemaš snage boriti se i da uklanjati prepreke na svom životnom putu. Puštaš da te drugi vode i priklanjaš se njihovim željama. Ipak, ne može se reći da si lišen svake inicijative i da se potpuno prepuštaš sudbini. Ako naiđeš na iskrenu podršku, ti ćeš ići naprijed. Što je uzrok tom nedostatku smjelosti? Prvo, živiš u svijetu imaginacije, a on te vodi u utopiju.
 
U tebe je obično dug put od rađanja jednog plana do njegovog ostvarenja. Vrlo često tvoje zamisli, koje mogu biti izuzetne, ostaju okovane u tvojoj podsvijesti. Medutim, može se dogoditi da započneš puno poslova, a da nijedan ne dovedeš do kraja. Možda zato što si, u međuvremenu, promijenio mišljenje, ili si naišao na prepreku koja ti se učinila nepremostivom. Nepopravljivi si idealist. Volio bi da ostvariš neki svoj ideal, a on je nerijetko materijalne ili financijske prirode. Ne voliš one koji te kritiziraju ili osuđuju. Ne trpiš predbacivanja i kritike, a prema drugima si tolerantan. Tvoj šarm igra veliku ulogu u odnosima s drugim ljudima. Veoma si intuitivan. Ljudi dobijaju utisak da si u stanju predvidjeti događaje, kao da posjeduješ neke skrivene antene za osluškivanje budućnosti. Kako ste vrlo osjetljivi, puni uobrazilja, postoji mogućnost da se uplašite života i njegovih košmara. Ono sto se odigrava u tvojoj mašti, za tebe je stvarnost. Ponekad si zao i zavidan, ali to tajiš u dubini duše. Nije ni čudo, jer je tvoja je osobnost vrlo složena, puna tajni i teško pristupačna. Da bi te netko volio, mora te dobro upoznati. Ljubav te zbunjuje. Ako osjećaš naklonost prema nekoj osobi, nikad u to niste siguran, pa to nikome ne otkrivaš. Kako sumnjaš u sebe i svoja osjećaje, bojiš se da te ona ne odvedu u neželjene situacije.
 
U stvari, strepite od mogućnosti da ćete biti prevareni. Ti uvijek balansiraš između želje i suzdržanosti i ta ravnoteža te uljuljkuje. U ljubavi si vrlo osjetljiv i romantičan. Potrebna ti je nježnost i izuzetan takt. Cijeniš iskreno poštovanje i razlikuješ lažne riječi od pravih. Tebi su snovi potrebni, a tvoji osjećaji uvijek će biti puni vrtloga i okrnjeni izvjesnim sumnjama i nevjericama. Živišu stalnom strahu da ćte izgubiti osobu za koju si se vezao i od nje, bez prestanka, tražiš dokaze ljubavi i odanosti. Svaki rastanak, čak i kratak, pobuđuje u tebi izvjesne sumnje.

Tvoja ljubomora nije bolesna, ali je uvijek prisutna. Zato živiš stalno na oprezu. Prema osobi koju voliš nikada ne pokazuješ potpuno svoja osjećaje. Posjeduješ veliki kvalitet: prihvaćaš sklonosti voljene osobe i njima se potpuno prilagodite.
Ovan Bik Blizanci Rak
Lav Djevica Vaga Škorpion
Strijelac Jarac Vodenjak Ribe
» Svaka godina vašeg života pod utjecajem je jednog dominantnog broja
» Fleksibilan kao dobra opruga
» Vrijedni radnici koji mogu izgledati - lijeno
» Jezik cvijeća
» Drago kamenje
» Dani
» Godina