Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Djevica
Negativan, ženski

Ključne riječi: kritički, analitički;
Vladajuća planeta: Merkur;
Element: zemlja;
Kvalitet: promjenjiv;
Boja: mornarsko plava, tamnosmeđa, zelena;
Dragi kamen: sardoniks;
Kovina: živa ili nikl;

Sve što se odigrava oko tebe primaš intelektom. U biti, čuvaš se svega što je diktirano instiktom, prolaznim utiscima, oduševljenjem i strastima. Sve što radiš činiš savršeno ozbiljno, savjesno i disciplinirano. U tebe se može imati neograničeno povjerenje. Prezireš one koje podvaljuju, koji su lijeni i koje se ni na što ne mogu koncentrirati.

Prema drugim ne pokazuješ oduševljenje i žarku želju za prijateljstvom. Po prirodi si rezervisan i stidljiv i javno ne pokazuješ svoje emocije. Ne voliš prijateljstvo sa površnim ljudima. Za tebe je život ozbiljna stvar i ti ga tako i doživljavaš. Oni koji su uspjeli približiti ti se moraju se čuvati da te ne povrijede. Vrlo si osjetljiv i dramtično doživljavaš ružne riječi, zamjerke i kritike.

Više voliš biti sama, nego u društvu suviše bučnih ljudi ili osoba koje vode lake, zabavne razgovore. Teško je pretpostaviti da bi, s ozbirom na Vas karakter, mogli s lakoćom prepustiti se strasnoj i impulsivnoj ljubavi, koja može donijeti nepredviđene promjene.

Ni u ljubavi se ne prepuštaš olako, jer se bojiš svojih instinktivnih reakcija. Ukratko, tebe je teško osvojiti. Kad sretneš osobu koja ti se sviđa i kojoj se ti sviđaš, teško da ćeš joj to odmah pokazati. U prvom redu zato što nikad nisi siguran u svoje prave osjećaje. Uvijek ćeš se pitati je li je to prava ljubav ili samo prolazno osjećanje. Da bi to razjasnio, analiziraj svoja osjećaje. Čak si sklon ismijavati svoju idilu da bi se uvjerio hoćeš li odoljeti svim iskušenjima. I osobu koja ti se sviđa dugo procjenjuješ, tražiš u njenim riječima i najmanju glupost, pokušavaš da otkriješ njene ćudi i mane.

Ustručavaš se da se potpuno predaš osjećajima. To je izraz i paničnog straha da ne počiniš neku pogrešku, vezujući se za osobu koja nije stvorena za tebe. Ti si privržen svojim navikama. Čini ti se da živiš u udobnom gnijezdu, koje si sam stvorio, pa se onda bojažljivo pitaš neće li ti osoba koja je ušla u tvoj život razrušiti taj mirni kutak i odvesti te tamo gdje ćeš morati da prijeđeš prag pakla, a dotle ste zivio u svom spokojnom raju. Kad o svemu tome misliš, ne usuđuješ se učiniti prvi korak i prihvatiti ljubav koja ti se nudi.

Jednog dana kad pobijediš strah i podozrenje, sigurno je da ćeš osobi koju si odabrao, biti privržen do krajnosti. Kao što i život shvaćaš ozbiljno, tako prihvaćaš i ljubav. Poštuješ običaje i konvencije i zato se bolje osjećaš u braku nego u slobodnoj vezi. Ti ste vjeran ne samo zato što ne želiš da prevariš osobu za koju si se vezao, već i zbog toga sto se bojiš da ce tvoji osjećaji izaći na vidjelo. U svemu si diskretan, obazriv, sramežljiv. Mnogo veći značaj ima ono sto je skriveno u tebi nego ono sto pokazujete.

Tvoji su odnosi u braku mirni, odmjereni i bez velikih drama. Ti cijeniš intimu tvojeg života i ne želiš da se ona otkriva pred svjedocima. Ne voliš avanturizam ili boemski način života. Da bi bio sretan, potreban ti je moralni i psihički mir, postojana ljubav bez kaprica, i dom u kome vlada harmonija.

Želiš djeci da pružiti solidno obrazovanje. Prema njima nisi suvise strog, već beskrajno pravedan. Jedino ti se moze prebaciti što u obrazovanje djece unosiš suviše principa.
Ovan Bik Blizanci Rak
Lav Djevica Vaga Škorpion
Strijelac Jarac Vodenjak Ribe
» Svaka godina vašeg života pod utjecajem je jednog dominantnog broja
» Fleksibilan kao dobra opruga
» Vrijedni radnici koji mogu izgledati - lijeno
» Jezik cvijeća
» Drago kamenje
» Dani
» Godina