Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Dani

Zasigurno je najpoznatije, a možda je i najvece praznovjerje vezano za dane; ono koje tvrdi da je petak, koji pada 13. u mjesecu, definitivno najnesretniji dan u godini. Ali to nije jedino vjerovanje koje se održalo do današnjih dana...

Značenje vašeg dana rođenja
Prema tumačenjima najpoznatijih astrologa i numerologa svijeta, svaki dan u mjesecu ima svoje karakteristike, koje utječu na svaku osobu. One utječu na njen izbor profesije, na njeno ponašanje u društvu, na potajne želje i ambicije, na život udvoje... Ukratko, one određuju sudbinu svakom čovjeku.

Ako ste rođeni...

1. u mjesecu
Vi ste prirodni vođa, snažne volje, neovisan, volite ići svojim putem. Ne volite kada vam se govori da niste u pravu. Teško vas je pridobiti, ali isto tako kada vam je neko prirastao za srce, spremni ste to i pokazati. Imate više različitih intelektualnih sklonosti. Vaše mogućnosti razmišljanja su odlične. Vrlo ste dobar organizator. Čuvajte se ljubomore i dominacije nad drugima. Imate neutaživu potrebu da budete kreativni.

2. u mjesecu
Po prirodi ste diplomat i lakše vam je raditi zajedno s drugima nego sami. Volite muziku, ritam, ples i prirodno dobar osjećaj za harmoniju, kao i poštovanje za lijepe i profinjene stvari u životu. Pravo okruženje može vas oraspoložiti ili vam pokvariti raspoloženje. Nikada nemojte dozvoliti da vas svlada depresija. Podcjenjivanje vaših mogućnosti može biti veliki hendikep. Zbog toga pokušajte pošteno procjeniti i njih i sebe. Umjetnička ili poslovna okruženja bila bi najbolja za vas.

3. u mjesecu
Vrlo ste nadareni i morate nalaziti načine za samoizražavanje da biste bili zadovoljni sobom. Socijalni život i vaši prijatelji najvažnija su stvar za vas. Nadareni ste živahnim umom i maštom, mogli biste biti pisac, podučavati ili postati dobar novinar. Najbolji izlaz za vas bio bi u intelektualnim, umjetničkim i kreativnim područjima.

4. u mjesecu
Vrlo ste čvrsti, nepokolebljivi, određeni, a ponekad i tvrdoglavo nepopustljivi. Ne volite mijenjati mišljenja, stavove i metode, ali vaš talent leži u području praktičnosti. Uporni ste  radnik, sistematični, lojalni i savjesni. Govorite istinu i onda kada ne bi trebalo, zbog toga nerjetko imate neprijatelja. Vaša emotivna priroda je gotovo uvijek pod kontrolom. Nikada nećete stati na pola puta, završavate ono što ste započeli. Posao koji zahtjeva detaljnu pažnju i disciplinu, odgovara vam, ali u osnovi svijet biznisa je najbolje rješenje za vas.

5. u mjesecu
Spretni, brzih pokreta i lucidnog uma - to ste vi. Možete se petljati u mnoge stvari ali mrzite biti sputani i ograničavani. Rutina nije za vas. Veliki ste enuzijast i uživate u svakoj minuti života. Puno ćete putovati zahvaljujući vašem urođenom nemiru koji vas ispunjava. Svaki posao koji vas drži u pokretu zadovoljiće vaš temperament i ambiciju. Zahvaljujući svom senzibilitetu mogli biste biti dobar pomorac. Može se dogoditi da se smirite mladi, ali vaš bračni partner mora biti uvijek na oprezu, jer nikako ne volite restrikcije i sputanost. Bilo koje područje djelatnosti koje vas dovodi pred publiku moglo bi vam odgovarati.

6. u mjesecu
Ljubitelj ste obiteljske atmosfere i doma i vama je potreban pratilac, koji vam pruža ljubav i ohrabrenje, kako biste mogli dati sve od sebe. Pod nepovoljnim okolnostima osobe rođene ovog datuma u mjesecu, mogu se naći u velikim neprilikama i dobrim dijelom izgubiti samopuzdanje. Imate ugodan glas koji se može školovati i uvježbati, a vas, svakako, zanimaju muzika i umjetnost. Sjajno biste se pokazali u bilo kojem području socijalnih poslova. Zdravlje, ljepota, glazba ili scena, tu zasigurno leži vaš najbolji profesionalni izbor.

7. u mjesecu
Vi ste ozbiljna, mirna, analitična osoba koja čvrsto stoji na zemlji. Uvijek težite ka perfekciji i tragate za najboljim rješenjima. Budući ste po prirodi druželjubivi prema onima koje ste već upoznali, s vama se ipak nije lako družiti jer ste isključivi i svojeglavi. Neodoljivo vas privlači znanost, ali volite i mistiku i okultno. Volite istraživati i davati mišljenje o svemu. Veoma ste osjetljivi. Dobro je da uvijek pratite svoje osjećaje.

8. u mjesecu
Vaše pravo mjesto je u poslovnom svijetu. Prirodno dobro procjenjujete, znate održavati balans i širokog ste autoriteta. Kako je vaš talent vezan za financije i kako imate osjećaj za biznis i burzu, istinsku afirmaciju mogli biste doživjeti upravo u tim područjima. Volite moć, novac i spektakularne situacije. Ne zanima vas prosječnost i osrednjost. Potrebna vam je dobra organizacija u kojoj vaše sklonosti mogu doći do punog izražaja da biste, konačno, bili uspješni.

9. u mjesecu
Posjedujete inteligenciju i kreativnost tako da je široko polje zanimanja kojim biste se u životu mogli baviti. Uticaji broja devet na vaš život mogli bi vam donijeti mnoga putovanja, to jest zanimanje u kojem bi putovanja i komunikacije bili od velike važnosti. Imate utjecaje na ljude i velikodušni ste. Morali biste paziti da svoju zaštitničku energiju ne trošite na pogrešne ljude. Što je širi vaš vidokrug, to ste sretniji. Tu biste trebali tražiti svoje profesionalno opredjeljenje!

10. u mjesecu
Rođeni ste da predvodite i da budete nezavisni. Zato ne tražite pomoć od drugih, jer upravo oni žele da se oslone na vas. Ne pokušavajte raditi timski, u tome nećete uspjeti. Vi ste individualist i možete se nositi sa svim poteškoćama na koje naiđete. Razvijajte svoje umjetničke sklonosti. Bilo koja vrsta individualnog djelovanja je dobra za vas, imate dovoljno odrednica koje vas u životu mogu učiniti uspješnim u bilo kojem profesionalnom opredjeljenju.

11. u mjesecu
Imate vrlo visoke ideale, ciljeve i težnje. Za vas predstavlja poteškoću činjenica što vaš razum prečesto zasjeni intuiciju. To nije dobro za vas, jer ste vrlo osjetljivi i imate istančan osjećaj za svakojake situacije. Morate naučiti da održavate ravnotežu, čak i onda kada su vaši nervi na rubu izdržljivosti. Emocionalna kontrola i držanje sredine, osnova su vašeg zdravlja i zadovoljstva. Usprkos vašoj nadprosječnoj inteligenciji, ponekad se znate prepustiti da vas intuicija vodi ka neuobičajnom izrazu vaših prirodnih potencijala.

12. u mjesecu
Vrlo ste srdačni i prijateljski raspoloženi prema ljudima koji vas okružuju. Praktičnog ste uma i posjedujete određene umjetničke talente. Zabavni ste za okolinu i dovoljno ste interesantni u ljubavnom životu. Vaš šarm daje vam mogućnosti da plasirate bilo koju stvar u životu. Ako vam ljubavni život i prijateljstvo naiđu na poteškoće, vi ćete postati naopaki i obeshrabreni. Za razbibrigu najviše vam odgovara čitanje zanimljivih beletrističkih djela.

13. u mjesecu
Ponekad pokazujete svoju lošiju stranu, jer se teže izražavate, zbog čega vas ljudi pogrešno doživljavaju i misle da ste teški i diktatorski nastrojeni. Marljivi ste, imate velike ambicije, te volite organizirati rad drugih ljudi. Dobro zapažate detalje i temeljito zaključujete. Dobro bi bilo da više pokazujete svoje osjećaje, da koristite maštu i ako je moguće razvijate hobije.

14. u mjesecu
Imate vještu i dvojnu prirodu. Razvijena vam je i logika i mašta. Možete da stvarate, ali i da razarate, moć je najjača strana vašeg dana rođenja. Jednom ste nogom na zemlji, a drugom u oblacima. Privlači vas novo i originalno, promjene i različitosti, rizici i izazovi. Ta bi vas sklonost mogla dovesti do pretjeranog eksperimentiranja. Zbog toga, potrebni su vam strpljenje i stabilnost da biste uspješno upravljali svojom karijerom.

l5. u mjesecu
Vi ste susretljivi, suosjećate sa drugima i uvijek ste spremni da izađete u susret i pomognete. Najčešće bježite od situacija u kojima biste mogli da dominirate, što donekle može ugroziti vaše raspoloženje i odnos prema okolini u kojoj se krećete. Privlači vas sve što je dobro i lijepo i stalno ste u potrazi za osobom koja bi vam dozvolila da budete ono što uistinu jeste. Bili biste dobri u području umjetnosti.

16. u mjesecu
Ovo je broj duhovnih vrijednosti i naglašenosti. On vas više veže sa spiritualnim istinama, metafizikom i filozofijom, nego sa stvarnim životnim činjenicama, osim kada vas vaš nadareni um povede ka ovozemaljskim uspjesima u poslovnoj karijeri. U svakom slučaju, vaša nadarenost leži u razvijanju pomalo latentnih sklonosti ka umjetnosti. Vi ste, u biti, perfekcionist i vrlo ste neraspoloženi ako ne dosegnete visoke kriterije i standarde. Potreban vam je obiteljski dom u kojem možete biti voljeni ali i nezavisni.

17. u mjesecu
S vremena na vrijeme, razlike u vašem ponašanju mogu biti čak i zabrinjavajuće. Ćudljivi ste, ali su vam obitelj i voljene osobe uvijek na prvom mjestu. Vi ne volite kada u vašem životu i profesionalnom okruženju vladaju anarhija, poremećene vrijednosti i disharmonija. Bilo bi mudro da važne odluke donosite sami, a da detalje prepustite drugima. Ako dobro iskoriste svoje sklonosti, posebno znatiželju i inventivnost, nikada nećete biti bez novca.

18. u mjesecu
Vi ste nezavisni, efikasni i rođeni ste vođa. Stvari intelektualne prirode veoma su vam srodne i važne. Posjedujete emocionalnu, osjetljivu stranu koja vas privlači glazbi, a s druge strane vrlo ste kritični i zahtjevni. Bilo bi najbolje da koristite svoje analitičke i kritičke sposobnosti u poslu kojim se bavite. Za vas su kao stvorene profesije - kritičara ili pisca. Inače, imat ćete aktivan život ispunjen zanimljivim poznastvima i putovanjima.

19. u mjesecu
Vi ste po svemu rođeni ekstremist. Vaše je raspoloženje promjenjljivo i uvijek je na ljestvici od 1 do 9. U emocionalnom smislu, život živite na rubu ponora, a s druge strane, imate zapanjujuće izvore imaginacije kojima uspijevate rješavati gotovo sve poteškoće. Ako budete koristili svoje originalne ideje, uspjet ćete daleko stići i u životu postići značajne rezultate. Vi biste trebali pažljivo izabrati svog životnog suputnika, jer vam vaš dan rođenja može donijeti mnogo nesporazuma u bračnom i obiteljskom životu.

20. u mjesecu
Vi ste osjećajna osoba. Potrebni su vam iskreni prijatelji, zaštita i udobnost, bez kojih ne biste mogli ni zamisliti život. Obično tragate za sigurnošću, obitelji i domom, kako biste mogli normalno funkcionirati. Niste bez talenta, ali vaš talent je neophodno razvijati. Pokušajte emocije smjestiti u razumne okvire kako biste mogli normalno živjeti i djelovati. Uspjeh vam dolazi samo ako budete razvijali svoju osobnost i sklonosti koje posjedujete.

21. u mjesecu
Vrlo ste taktični, druželjubivi i šarmantni, samostalni i neovisni. Može vam se dogoditi da izgubite orijentaciju i potrošite isuviše energije na više nebitnih stvari. Volite skladne ambijente u kojima dominiraju povjerenje, skladni odnosi i skladne boje. Zbog različitih stanja i raspoloženja u koja nerijetko upadate, uvijek vam je potrebna ljubav i prijateljstvo. Više volite da primate nego da dajete. Odmor provodite pasivno, najčešće u čitanju, ali volite i druženje i zabavu.

22. u mjesecu
Vi ste vizionar koji želi ostaviti svijet u boljem stanju nego što ste ga zatekli svojim rođenjem. Oštrog ste uma, pronicljivi i čvrsto stojite na zemlji. Zainteresirani ste za sve što je od javnog i općedruštvenog značaja. Vi ste solidarni, volite humanitarne akcije i želite svakome pomoći. Ideje koje vas ispunjavaju glavni su vodiči u vašem zanimljivom životu. No, za neke od vaših ideja treba hrabrosti i kolektivne svijesti i upravo tu nailazite na osnovne prepreke.

23. u mjesecu
Vi ste nezavisni, samodovoljni, ponosni i odgovorni. Munjevito razmišljate kada to od vas zahtijevaju okolnosti. Tada je vaša pronicljivost i kreativnost zadivljujuća. Imate sposobnosti da točno dijagnosticirate “bolesti” u političkom tijelu neke organizacije ili u društvu uopće. Najbolje se slažete sa pripadnicima suprotnog spola i sa iskusnim starijim osobama koje cijenite. Imate dobre mogućnosti prilagođavanja u svakom okružju. Vješti ste u izlaganju argumenata što vam pospješuje odlučnost u poslovanju, svijetu zabave ili medicini.

24. u mjesecu
Imate zapanjujuće mnogo energije. Uvijek ste u pokretu i akciji. Tako vam teče život. Spremni ste preuzeti odgovornost u svemu, posebno u obitelji ili društvu, što vam daje karakteristike posebnosti. Mana vam je što vas energija i odgovornost mogu navesti na tvrdoglavost i razmišljanje da jedino vi znate šta je dobro. Sigurno je da ćete morati pokazati mnogo truda i vještine da biste na kraju dokazali koliko vrijedite. Možda biste bili najuspješniji u području medicine i obrazovanja.

25. u mjesecu
Intuitivna ste i darovita osoba, ali često nedovoljno shvaćena u sredini u kojoj se krećete. Čeznete za uspjesima radi osobnog zadovoljstva i afirmacije. Uspjesi su ono što hrani vašu taštinu i što vam život čini osmišljenim. Postoji mogućnost da se opredijelite za kreativna ili trgovačka zanimanja, ali da biste tu postigli puni uspjeh potrebno je da se potpuno oslobodite čestih depresivnih i melankoličnih raspoloženja. Gradovi i svjetla ulica nisu za vas. Potrebno vam je okružje malog mjesta da biste bili sretni i uspješni. I da biste došli do punog izražaja

26. u mjesecu
Obiteljski dom i djeca su za vas ispred svega u životu. Uprkos svemu možete uspjeti u svakom poslu, jer ste dobar organizator i još bolji operativac. Veliki ste entuzijast u započinjanju svakog novog projekata, ali ne i u njihovom završavanju. Potrebno vam je malo više strpljenja, upornosti i istrajnosti. Veoma ste ponosna osoba, pa je bolje da ne ulazite u brak prije nego što dobro ne upoznate budućeg partnra. Izbjegavajte razmišljanja o prošlosti i čuvajte se vlastitih emocija.

27. u mjesecu
Prirodno ste nadareni da budete predvodnik. U svojim prijateljskim i ljubavnim vezama možete mnogo dati. Vaša veza s nadnaravnim i metafizičkim je vrlo jaka, a dan na koji ste rođeni uveliko vas veže za mistiku i filozofiju. Negativna crta vaše ličnosti leži u tome što kada vam poslovi ne idu od ruke, padate u pasivna, depresivna i melankolična stanja. Ako vam u životu pođe za rukom da kontrolirate takve situacije, bit ćete vrlo uspješni. Skloni ste književnosti i umjetnosti.

28. u mjesecu
Vi ste osoba jakog karaktera. Volite nesvakidašnje stvari i situacije, ali sve u granicama konvencionalnosti. Dominanti i individualni, dobro bi bilo da radite na samostalnim projektima, ali u okviru neke ugledne organizacije. Imate mašte, lucidnosti i upornosti da dovršite svaku započetu stvar. Sloboda je vrlo važna u vašem životu, ali nije dobro da u tome pretjerujete. Svoje poteškoće i probleme spremni ste dugo vući za sobom, čak i onda kada biste na njih trebali potpuno da zaboravite. Izuzetno vas privlači sve što je neobično i nesvakidašnje, pa bi bilo dobro da u tom području i tražite svoje profesionalno usmjerenje. Recimo, novinarstvo!

29. u mjesecu
U numerologiji vaš dan rođenja, rekli bismo, igra veoma važnu ulogu. To je dan koji vas može dovesti pred publiku, jer ste idealist sa jakim osobinama vođe. Na nesreću, često ste skloni promjenama raspoloženja. Za vas je dobro uvijek "jako dobro", a loše uvijek "veoma loše". Živite na emocionalnoj klackalici tako da vas uvijek nije lako pratiti. Interesi izvan profesionalnog okružja mogu vas smirivati i pomoći vam da nađete unutrašnju ravnotežu. Potrebno vam je da se umjetnički izražavate, možda kroz glazbu, slikarstvo ili pisanje. Mogao bi vam se u životu desiti veliki uspjeh, ukoliko ostali rasporedi brojeva budu s tim usaglašeni.

30. u mjesecu
Rođeni ste maštar. Dramaturgija ili književnost su pravi izazovi i tu se najviše možete iskazati. Nikad se nemojte prisiljavati da radite neke rutinske jednolične i nesadržajne poslove. To bi vas moglo skršiti i ubiti vaš životni polet. Vi uvijek imate svoje ideje i niko ih ne može lako promijeniti. Odani ste, iskreni, dobri i omiljeni prijatelj. Pošto imate snažne ideale, poslovi vezani za društvo i zajednicu, mogli bi vam u potpunosti odgovarati. Vama odgovara svaki posao koji daje mogućnosti vašem umjetničkom i kreativnom izražavanju. Ponekad budite strpljivi i nemojte na nebitne stvari trošiti energiju jer to vas uvijek vuče nazad!

31. u mjesecu
Uvijek ste spremni raditi za svoju sigurnost i sigurnost svoje obitelji. Vrlo ste odani kao prijatelj i suradnik. U prvoj polovini života, ljudi rođeni 31. dana u mjesecu često su uporni, tvrdoglavi i neskloni bilo kakvom  kompromisu. Nije dobro da ciljate previsoko, jer uvijek postoji mogućnost da se razočarate. Vaš dan rođenja daje vam izrazitu sklonost ka razumjevanju lijekova i ljekovitog bilja, te u vama razbuktava želju i interes za medicinsku znanost. To je područje u kojem možete pokazati mnogo i tu se uistinu možete afirmirati. Ipak, za sve je potrebna temeljita priprema.

Ovan Bik Blizanci Rak
Lav Djevica Vaga Škorpion
Strijelac Jarac Vodenjak Ribe
» Svaka godina vašeg života pod utjecajem je jednog dominantnog broja
» Fleksibilan kao dobra opruga
» Vrijedni radnici koji mogu izgledati - lijeno
» Jezik cvijeća
» Drago kamenje
» Godina