Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Strijelac
Pozitivan, muški

 
Ključne riječi: široko, slobodno, istrazivački;
Vladajuća planeta: Jupiter;
Element: vatra;
Kvaliteta: promjenjiv;
Boja: tamnoplava, ljubičasta;
Dragi kamen: topaz;
Kovina: kositar.
 
Tvoj se karakter iskazuje u dva pravca. Prvi te vodi mirnom životu u kome ćeš naći sigurne i vjerne prijatelje, što ce laskati tvojoj taštini. Druga strana tvojeg karaktera je sasvim drugačija. Ti si smion i nezavisan. Želiš prekoračiti ustaljene barijere, upuštaš se u rizike da bi ostvario neki ideal, neki tvoj plan, samo zato da biste pokazao ljudima koliko vrijediš.

Ti ste ambiciozan. Želiš se tako postaviti u životu tako da sve bude podređeno tvojim planovima, čije ce ti ostvarenje donijeti poštovanje drugih. Nisi ravnodušan ni prema čemu što bi moglo da uvećati tvoj ugled i prestiž. Imaš istančan osjećaj za sve životne vrijednosti; ne zanemaruješ ništa što bi na bilo koji način moglo da ide u tvoju korist. Spreman si čak i da ponekom učiniš ponešto nažao, samo da bi stigao tamo gdje ste naumio. Sposoban si borit se za sebe, a isto tako i za one koje voliš. Držiš do mirnog života, bez naglih promijena. Ne voliš nikakvu zbrku i anarhiju. Za tebe je život neprekidna borba. Ne propuštaš nijedan dan da se u napredovanju ne popneš stupanj više.

Tvoj je temperament naprasit, neobuzdan i on te uvijek gura naprijed. Ta vitalnost, koju okolina teško može shvatiti, mora se uvijek iskazsti. Zato se osobe, u tvojem znaku, često upustaju u razne poslove tražeći nove izlaze za svoja mnogobrojna nastojanja. Iako se kod tebe ponekad javlja želja da budeš sam, ona ne predstavlja bit tvojeg karaktera. Ti voliš imati društvo, privući simpatije drugih. Vrijedaju te neprijateljski postupci. Mržnju ne možeš podnijeti.

Tvoja prirodna veselost i smisao za humor igraju ogromnu ulogu u odnosima s ljudima. Ti si otvoren, lojalan, cijeniš točnost i korektnost. Ako drugi nisu kao ti, onda si revoltiran i buniš se. Ne podnosiš Iako da ti netko zapovijeda.

U ljubavi, prva  ti je želja sresti osobu koji ce ti se diviti i koju ćete moći predstaviti prijateljima bez imalo ustručavanja. Prezireš osrednje vrijednosti i zato se u ljubavi ne zadovoljavaš s bilo kim. Za tebe ljubav znači divljenje. Ne voliš osobe koje stidljivo iskazuju svoje osjećaje. Previše si nezavisan da bi podnosio ropstvo u bilo kojem obliku. Gnušaš se laži i prevara i mrziš da te netko špijunira. Ti si od onih koje preziru neosnovane sumnje u tvoju iskrenost i poštenje!

Jesi li ljubomoran? Ne baš. Prije svega stalo ti je da ne budeš ismijan, a prevaru ionako nikada nećeš oprostiti. Osim toga, ne voliš skandale i ogovaranja. Zbog toga, čak i ako posumnjaš u nevjerstvo, nećeš u to vjerovati da ne biste sebe povrijedili.
Ovan Bik Blizanci Rak
Lav Djevica Vaga Škorpion
Strijelac Jarac Vodenjak Ribe
» Svaka godina vašeg života pod utjecajem je jednog dominantnog broja
» Fleksibilan kao dobra opruga
» Vrijedni radnici koji mogu izgledati - lijeno
» Jezik cvijeća
» Drago kamenje
» Dani
» Godina