Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Rak
Negativan, ženski
 
Ključne riječi: zaštitnički, nježno;
Vladajuća planeta: Mjesec;
Element: voda;
Kvalitet: glavni;
Boja: srebrnastosiva;
Dragi kamen: biser;
Kovina: srebro.
 
 
Vi ste veoma osjecajna i emotivna osoba, ali se trudite da sakrijete svoja osjecanja. Da biste bili srecni, zatvarate se u svoj svijet, ograden visokim zidovima, koji ce Vas cuvati od razocaranja, neprijateljstva i mrznje koje donosi zivot.
 
Vas skriveni svijet tesko je otkriti. U djetinjstvu ste se osjecali bezbijednim u roditeljskom domu. Kasnije, pokusavate da stvorite svoj svijet, u kome ce vladati spokojstvo i sigurnost. zelite da se zastitite od avantura, drama i naglih pokreta. Niste ni suvise borbeni, ni suvise realni, ni suvise aktivni. Strah od nepoznatog i eventualnih razocarenja sputava Vas da idete naprijed i da uspjesno prelazite zivotne prepreke. Zadovoljni ste sobom i ne zelite da se mijenjate.

Kad vec donesete neku odluku, onda nemate mira i zelite da sve bude podredeno Vasoj zelji. Nestrpljivi ste, ali to ne znaci da cete ono sto zelite i ostvariti do kraja. Naici ce novi talas nespokojstva ili neka prepreka za koju ce Vam se uciniti da je nepremostiva.

U zivotu ste, pomalo, sanjalica, volite da razmisljate. Ako morate da se sukobite sa zivotnim tegobama, vise volite da se povucete i zatvorite u svoj mali intimni svijet, pun zelja i mastanja. U odnosima sa drugim trazite simpatije, prijateljstvo, toplinu i osjecanja. Uvrede Vam nanose veliki bol i, kad ih primite, ne odgovarate istom mjerom, vec se povlacite i tiho patite.

Gledajuci svijet iz svog ugla, Vi u sve sumnjate. Vasa osjecajnost brzo reaguje na svaku agresiju, provokaciju i neprijateljstvo. Ne volite osobe koje su sklone da Vas muce i da se svadaju. Kad se nadete u drustvu tihih i smirenih osoba, Vi se pokazujete onakvim kakvi u sustini i jeste: ljubazni, nasmijani, njezni i puna razumjevanja.

Iako volite samocu, to ne znaci da Vam nije potrebno drustvo prijatelja. Dovoljan Vam je i mali broj prijatelja, ali obavezno moraju biti iskreni i odani. Puni ste razumjevanja za svakog. Tu Vam pomazu intuicija i osjecajnost. Brzo mozete da proniknete u tude misli i osjecanja. Imate i jednu manu: na Vas se moze lako uticati. Vasa memorija je zacudujuca. Pamtite i najmanje sitnice. Ako Vas je neko povrijedio, nikad to necete sasvim zaboraviti.

Ljubav Vam u zivotu mnogo znaci. Ona je jedna od najvaznijih stvari u zivotu. Niste pristalica avantura, prolaznih flertova, niti ljubavnih izleta. Ljubav je za Vas simbol toplog porodicnog gnijezda. U mladosti sanjate o osobi sa kojom biste proveli cijeli zivot.

Posto Vam je potreban zatvoreni mali svijet da bi Vas stitio od zivotnih neprijatnosti, trazit cete ga sve dok ga ne nadete. Tako se moze desiti da Vam u tome proleti i zivot. Iz straha da budete prevareni i izgrani, te zbog nesposobnosti da se izvucete iz svoje ljusture, skloni ste da vremenu pustate na volju. Kad odjednom postanete toga svjesni, vidite da je vrijeme vec oteklo, da ste vec u zrelim godinama i da niste vise sposobni za ono za sto ste bili u mladosti!

Sanjate o romanticnoj ljubavi, o strasnim osjecanjima dva srodna bica. Kad postanete svjesni da ste naisli na pravu osobu, predajete joj se bez egoizma i rezerve. Ljubav se u Vama budi kao plamen; mislite da ce vjecno trajati i zato tesko podnosite razocaranja. Ponekad se desava da osobi, koja Vam se svidate i sa kojom planirate zivot, dugo ne otkrivate svoja osjecanja.

Vasu zed za idealnom ljubavlju tesko je zadovoljiti. Medutim, kao u svemu, i u ljubavi postoji razlika izmedu snova i stvarnosti. To Vas najvise plasi. Iako se smatrate prevarenim, nikad necete priznati poraz. Ako je stvarnost ruzna, Vi cete je u svojim snovima uljepsati. Mada Vas bracni izbor nije olicenje Vasih mastanja, Vi cete sebe uvjeriti da je to ipak bio odlican izbor.

Ako se dogodi da u brak udete sa pogresnom osobom, odbijat cete svaku pomisao o razvodu i nastavit cete da zivite s njom. U ovom slucaju necete nastojati da uljepsavate stvarnost, vec cete se potpuno povuci u snove i dozivljavati ljubav s potpuno imaginarnom licnoscu koja Vas u svemu shva.

Vas nije lako razumjeti i otkriti tajne Vaseg srca. Ne odajete se lako: upleteni ste u mreze uzdrzljivosti, stidljivosti i povucenosti, koja ne dozvoljava da na povrsinu izbiju Vasa prava i duboka osjecanja.
sta trazite od osobe koju volite? Prije svega njeznost i ljubav, za kojom toliko ceznete. Potrebna Vam je sigurnost da biste bili nasmijani i zadovoljni.
Ovan Bik Blizanci Rak
Lav Djevica Vaga Škorpion
Strijelac Jarac Vodenjak Ribe
» Svaka godina vašeg života pod utjecajem je jednog dominantnog broja
» Fleksibilan kao dobra opruga
» Vrijedni radnici koji mogu izgledati - lijeno
» Jezik cvijeća
» Drago kamenje
» Dani
» Godina