Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Škorpion
Negativan, ženski

Ključne rijeci: intenzivno, strastveno;
Vladajuca planeta: Pluton (drevni vladar, Mars)
Element: voda;
Kvaliteta: stalan;
Boja: tamnocrvena, boja truhle visnje;
Dragi kamen: opal;
Kovina: celik ili zeljezo;
 
Ti nisi pasivan i miran. Naprotiv, plah si i strasne prirode. U životu ništa ne radiš napola. Ne voliš neodlučnost. Kad se baciš u neki poduhvat, kad učestvuješ u nekoj diskusiji, kad doživljavaš neku avanturu, ideteš uvijek do kraja. Neuspjehe ne podnosiš. U posao unosiš svu snagu i energiju. Sva tvoja volja upravljena je ka uspjehu. Kad odlučiš ostvariti neki cilj, ništa te ne može zaustaviti. Borbenog si duha: pobijediti po svaku cijenu za tebe je pravilo života.

Razočaranje i neuspjesi te duboko pogađaju. Kod tebe u svemu dominira instinkt. Najbolje odluke diktirane su tvojom intuicijom. Tvoji prvi utisci o ljudima i stvarima su često točni. Ne praviš taktičke ili psihološke pogreške. Ta sposobnost da procjenjivanja ljudi ponekad te čini suviše sigurnim u sebe. Ako netko ne misli kao ti, dijeliš mu savjet ili ga kritiziraš.
Tvoje su emocije pravi orkan. Simpatija ili antipatija, koju osjećaš prema ljudima, odmah se na tebi primijećuju. Rijetko možeš skriti svoje raspoloženje. Događa ti se da si se u nekoj osobi prevario. U tom slučaju brzo prelaziš od ljubavi na mržnju ili obrnuto.

Iako pokušavaš ostati miran, to ti teško polazi za rukom. Razdiru te unutrašnje borbe - ponekad si agresivan, brutalan i teško onom tko se nade na nišanu. Tako, uglavnom, reagiraš na mala razočaranja i svakodnevne neugodnosti. Medutim, na veće i značajnije stvari reagiraš sasvim suprotno. Suzdržavaš bijes i ulažeš napore da sačuvaš mirnoću. Za tebe se ne može reći da si jako discipliniran i da rado prihvaćaš obveze. Tvoja priroda je nezavisna i sve voliš raditi na svoj način. Individualist si i često odbijaš ići istim stazama kao drugi ljudi. U tebi uvijek tinja neka pobuna, gnjev ili revolt. U ljubavi ne spadaš u kategoriju hladnih osoba, lišenih strasti. Kakve su tvoje reakcije u životu (nagle i neposredne), takve su i u ljubavi. Od prvih trenutaka poznanstva osjećaš neku privlačnost ili odbojnost. Fizička ljubav za tebe ima veliki značaj, pa prema tome i fizicki šarm igra veću ulogu od moralnih ili intelektualnih kvaliteta. Ukratko, ne možeš voliti ako ne želiš!

Niste jako ljubomoran, niti si sklon promjenama u ljubavi, ali ako ti se dogodi da sretneš osobu koja ti se sviđa, a okolnosti to dopuštaju, nećeš smatrati grijehom upustiti se u malu avanturu. To ćeš brzo zaboraviti. Nećeš smatrati da si učinio nešto strašno. Tvoja ljubav prema “stalnoj vezi” neće biti ništa manja. Nikad se ne bi upustio u neku dublju vezu na drugoj strani. Plemenit si, ali samo prema onima koje smatraš svojim prijateljima. Iako voliš izlaziti u drustvo, prag tvojeg doma rijetko ćeš tko prekoračiti. Otvaraš vrata samo malom broju prijatelja. U tome si isključiv. Tebi je potrebna osoba jakog karaktera, ali osjećajna i nježna. Grubost i teror ne podnosiš.
Ovan Bik Blizanci Rak
Lav Djevica Vaga Škorpion
Strijelac Jarac Vodenjak Ribe
» Svaka godina vašeg života pod utjecajem je jednog dominantnog broja
» Fleksibilan kao dobra opruga
» Vrijedni radnici koji mogu izgledati - lijeno
» Jezik cvijeća
» Drago kamenje
» Dani
» Godina