Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Bik
Negativan, ženski
 
Ključne riječi: posjednički, trajno;
Vladajuća planeta: Venera;
Element: zemlja;
Kvalitet: stalan;
Boja: ružičasta;
Dragi kamen: safir ili smaragd;
Kovina: bakar.
 
 
Ti stojiš čvrsto na zemlji. Voliš sve ono što je postojano i opipljivo. Sanjarenje za tebe predstavlja samo duševni odmor. U biti, sve što je neostvarivo ili plod tvoje mašte vrijeđa tvoj osjećaj za praktičnost. Ti si realan i voliš konkretne stvari. Nikad se ne zadovoljavaš varljivim obećanjima, slatkim iluzijama i ne prepuštaš se neostvarljivim snovima. Cijeniš materijalna dobra. Voliš imati udoban stan. Nikad se nećeš ukrasiti lažnim nakitom ako nemaš pravi. Nisi gramziv, ali ne rasipaš novac i ne kupuješ nepotrebne stvari. Sve tvoje akcije i inicijative su plod dubokog razmišljanja i nikad se ne upuštaš u sumnjive poslove. Zbog toga ne uspijevaš u onim poduhvatima koji zahtijevaju brzinu i smjelost. Kad već prihvatiš neki posao, obavljaš ga savjesno i s puno žara i nitko i ništa  te ne može spriječiti da ga završiš.
 
Cijeniš vrijeme i korisno ga ispunjavaš. Kad se za nešto odlučiš, teško te je od toga odvratiti. Više voliš doživjeti i krah, nego se vratiti nazad ili promijeniti mišljenje.
 
Svoje zadatke ispunjavaš tvrdoglavo. Izdržljiv si i strpljiv. U stanju si nešto raditi i nekoliko puta samo da bi postigao savršen rezultat. Trenutni neuspjesi te ne zastrašuju. Po prirodi si miran, odmjeren i ne žudiš za osvetom. Imaš povjerenja u druge i mada im ne pokazuješ odmah svoje iskrene osjećaje, to ne znači da ih ne voliš. Nikad nikoga ne napadaš niti ismijavaš. Ali, teško onom koji se usudi da te napadne. Ako si uvjeren da se netko prema tebi loše ponio, ili da je povrijedio tvoju dobronamjernost, to mu nikad nećeš oprostiti. Izgubit će mnogo u tvojim očima. Veliko ste zlopamtilo. U prijateljstvu si vjeran i odan, a to tražiš i od drugih. Ako te netko iznevjeri, nećeš burno reagirati. Tvoje reakcije su polagane i manje vidljive, ali zato beskrajno duboke. Nisi pristalica promijena i preokreta, svega onoga sto može poremetiti ustaljeni tijek tvojeg života ili dovesti u opasnost tvoj komfor. Takva koncepcija o životu ima i jednu nezgodu. Postuješ principe, predrasude i koncizne ideje. Medutim, u životu se principi teško ruše, predrasude postaju neprihvatljive, a koncizne ideje maglovite.
 
Stoga se često oglušuješ o savjete drugih i upozorenja najblizih. Ti želiš raditi sve po svome, jer ste samouvjereni. Iako je tvoj karakter prilično jak, postoje u njemu i neke slabosti. Bježiš od briga i problema i ne voliš komplikacije. Naslađuješ se životnim radostima i u tome ste pravi gurman. Ljubav za tebe nije sinonim strasti, razdiranja ili romantizma, vec nježnosti i uživanja. Ti si stvoren za brak, za život udvoje. Kako si pristalica ustaljenih formi i svega onog sto se odnosi na materijalnu stvarnost, osoba koju voliš mora biti privlačna. Što se krije u njoj, manje te interesira. Kad upoznaš osobu koja ti se sviđa, želiš na svaki nacin da privući njenu pažnju.
 
Sve odluke donosiš poslije dugog razmišljanja. Iako izgledaš hladno, u biti si vrlo senzibilan. Čak i ako si pronašao kod osobe suprotnog pola sve znake privlačnosti, nećeš se požuriti da s njom odmah odeš kod matičara. Prije ćeš je temeljito proanalizirati. Ti se ne vezuješ lako ni za onoga tko ti se sviđa.  Ljubav u tvojem srcu polako sazrijeva. Od osobe koju voliš tražiš postojanost. Nisi pristalica maštanja u ljubavi i životu. Čuvaš se svega sto te može odvesti do svađe. Što su obiteljski odnosi harmoničniji i iskreniji, to si zadovoljniji. Iako ponekad izgledaš potpuno ravnodušno, ti si, u biti, vrlo isključiv i ljubomoran, s osjećajem posjedovanja u ljubavi. Vjesto ispleteš mrežu oko onoga do koga ti je stalo.
 
S obzirom na tvoj smisao za organizaciju, sve poslove vodiš perfektno.

Izuzetno si privržen djeci. Zbog toga ćeš nastojati da im pružiš sve što možeš. Bit ćeš spreman i na žrtve, samo da im udovoljiš. Ne uživaš dovoljan autoritet kod djece, ali prema njima nisi ni previše popustljiv.
Ovan Bik Blizanci Rak
Lav Djevica Vaga Škorpion
Strijelac Jarac Vodenjak Ribe
» Svaka godina vašeg života pod utjecajem je jednog dominantnog broja
» Fleksibilan kao dobra opruga
» Vrijedni radnici koji mogu izgledati - lijeno
» Jezik cvijeća
» Drago kamenje
» Dani
» Godina