Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Suverenitet, Geografska karta, Pokrštavanje, Knez, Piramide, Polovi, Mora, Bura, Plemić, Kompas, Padaline, Krunidba, Globus, Meridijani i paralele, Atmosfera (zračni omotač), Klasicizam, Eolski reljef, Povijesni izvori, Kršćanstvo, Obalni reljef, Pad zapadnog rimskog carstva, Kršćanski simboli, Perzija, Plima i oseka, Bizant, Predromanika, Helenizam, Seoba naroda, Bratovštine, Građa zemlje, Crta (lenta) vremena, Senior, vazal, Kralj, Unitarijanizam, Totalitarizam, Klif, Koncentracijski logor, Grčka mitologija, Grčki gradovi, Dualizam,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Prijateljice...
Jednog smo dana u školi rješavali zadatke iz matematike za ocjenu. Kad sam ih riješila, predala sam papir učiteljici; ne znam što mi je bilo, ali ocjena nije bila nešto. Neke djevojčice iz razreda su mi se narugale. Ja sam šutjela i nisam se htjela zamarati njihovim pričama.

Za nekoliko dana učiteljica je provjeravala gradivo iz prirode. Cijelo poslijepodne sam učila. Ujutro sam se rano probudila i još sam jednom prije odlaska u školu ponovila cijelo gradivo da slučajno ne bih nešto propustila. Došla sam u školu spremna za ispit, a one djevojčice koje su mi se jučer rugale još su pred školom, dok smo čekali red, ponavljale gradivo. Ušla sam u učionicu bez imalo treme jer sam bila sigurna u svoje znanje.

Učiteljica je podijelila ispite i rekla: "Puno sreće!" Za petnaestak minuta sam riješila ispit i predala ga. Neki "prijatelji" iz razreda su me gledali kao pravu štrebericu, a ja se nisam uzbuđivala. Kad je učiteljica pregledala ispite, meni je rekla: "Košuta, ovo je super riješeno! Molim pljesak!" Bila sam sretna jer sam test napisala najbolje u razredu, ali mi je ipak bilo žao svih onih koji su dobili slabiju ocjenu.

Košuta Estera Lerga, 2.b
OŠ Nikola Tesla, Rijeka
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina