Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Ban, Senat, Sumračnica, Olimpijske igre, Karolinzi, Sige, Crta (lenta) vremena, Perzija, Delta, Krunidba, Grčka mitologija, Pučki tribuni, Romanika, Tlak zraka, Sparta, Obitelj, Knez, Kršćanski simboli, Plebejci, Bratovštine, Islam, Krapinski pračovjek, Benediktinci, Zvijezde, Rimsko carstvo, Heleni (Grci), Glagoljaštvo, Ratni zločini, Pad zapadnog rimskog carstva, Stanica, Atena, Povijest, Filipike, Diktator, Litosferne ploče, Arhiva, Plemić, Proročište, Padaline, Aerobni organizmi,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Prijateljice...
Jednog smo dana u školi rješavali zadatke iz matematike za ocjenu. Kad sam ih riješila, predala sam papir učiteljici; ne znam što mi je bilo, ali ocjena nije bila nešto. Neke djevojčice iz razreda su mi se narugale. Ja sam šutjela i nisam se htjela zamarati njihovim pričama.

Za nekoliko dana učiteljica je provjeravala gradivo iz prirode. Cijelo poslijepodne sam učila. Ujutro sam se rano probudila i još sam jednom prije odlaska u školu ponovila cijelo gradivo da slučajno ne bih nešto propustila. Došla sam u školu spremna za ispit, a one djevojčice koje su mi se jučer rugale još su pred školom, dok smo čekali red, ponavljale gradivo. Ušla sam u učionicu bez imalo treme jer sam bila sigurna u svoje znanje.

Učiteljica je podijelila ispite i rekla: "Puno sreće!" Za petnaestak minuta sam riješila ispit i predala ga. Neki "prijatelji" iz razreda su me gledali kao pravu štrebericu, a ja se nisam uzbuđivala. Kad je učiteljica pregledala ispite, meni je rekla: "Košuta, ovo je super riješeno! Molim pljesak!" Bila sam sretna jer sam test napisala najbolje u razredu, ali mi je ipak bilo žao svih onih koji su dobili slabiju ocjenu.

Košuta Estera Lerga, 2.b
OŠ Nikola Tesla, Rijeka
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina