Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Daj odjeni suknju!
Koliko je to puta mama rekla: nemoj biti stalno u hlačama! I zbilja – zašto i bi kada te dobar odabir suknje pretvara u ljepoticu

Široka, nabrana suknja
– Najjednostavniji kroj i pristaje također svima. Širi se odmah ispod remena (za razliku od suknje na volane kod koje je prvi volan, do ispod bokova, još dosta uzak). Neće isticati vašu liniju. Može se kombinirati sa svim odjevnim predmetima, a jedino pravilo koje biste trebali poštivati je njena dužina. Neka bude točno do ispod koljena.
 
Olovka -  Iako je nije bilo nekoliko sezona ove godine se vraća u punom stilu. Nosite onu do ispod koljena i visokog struka. Majica ili košulja bi morale biti utrpane u nju, a neizostavan detalj je debeli remen.  Inače, ove sezone u svim odjevnim kombinacijama remen podignite s bokova i vratite ga na struk.

Mini suknja – Mini je ove sezone također nosiva, ali uvijek u kombinaciji sa širokim majicama, posebno nosite li uski mini.  To ne znači malo šira majica, nego neka izgleda bar tri broja veća. Ali naravno pronađite neku koja vam pristaje.

A – kroj – Ona je najzahtjevnija što se tiče figure i rijetko nekome stvarno dobro pristaje. Morate pogoditi i dužinu i boju, te nositi na točno odgovarajuću visinu potpetice. Ali isplati se riskirati jer će vas ona izdvojiti iz mase.   
 
Suknja na volane -  na ulicama se pojavila još prošle sezone, ali je i ovog proljeća jako nosiva.  Pristaje svakoj figuri. Mršavice  neka se odluče na kraće, a duža (ispod koljena pa do gležnja) super je nosiva za one s malo više kilograma. Uz nju nosite uske pamučne majice, jer ćete tako postići kontrast i istaknuti figuru. Za hladnijih dana ili ljetnih večeri uz nju će super pristajati pamučni top i  lagana, uska vestica na gumbe.

Savjeti za odabir suknje

Suknje mogu zavaravati. Čimbenici kao što su dužina, oblik i boja dramatično utječu na to kako će ona na vama izgledati. Žene sa širokim bedrima posebice trebaju biti pažljive kakve suknje trebaju, a kave ne bi smjele nositi. Evo nekoliko smjernica:
  • Tražite umjerenu suknju A-kroja u svakoj dužini. Laki materijali, lako drapirane suknje i ravne suknje do koljena su također dobar odabir. Nosite ih sa cipelama i natikačama koje imaju malu potpeticu.
  • Termin detalja – odaberite tamne ili prigušene tonove boja na dnu i tražite stilove koji sadrže nabore na sredini ili šavove kako biste produžili vašu siluetu.
  • Izbjegavajte koso krojene suknje kao kugu. Kosina materijala naglašava širinu bedara i činit će se kao da vam uopće nije stalo do izgleda. Također, izbjegavajte detaljima natrpane suknje sa džepovima kao zakrpama, plisirane suknje i vodoravne detalje.
» Mornarska majia - uvijek je in
» Komad odjeće iz prošlosti koji je stalno popularan
» Najjači utjecaj na modu
» Modni detalj na leđima
» Napravi kremu protiv bora
» U razdjeljak te ljubim
» Zima, zima 2010. - sve "štima"
» Modna se jesen 2010. šulja
» Možete to sami: savjeti za savršeno bojanje kose kod kuće
» Toplo - hladno - što je zdravo za kosu
» Joj, pada mi kosa!
» Proljetni volani na svemu
» Bikini za jake grudi
» Široki bokovi i stražnjica
» Bikini za oblik jabuke
» Pet super prijedloga za proljeće
» Kakve suknje za visoke?
» Debele obrve opet u modi
» Od sandala do gojzerica, od papuča do kaljača
» Hlače koje zapinju za cipelu
» Savjeti za šminkanje očiju
» Capri hlače za mršavicu
» Pravilno odijevanje prema tipu noge
» Njega stopala
» Nahranite lice, kosu, nokte... iznutra!
» Gaćice, mrljice... upomoć?
» Zdrava bujna kosa – uvijek je in
» Zašto žene mrze svoje tijelo???
» Kako uskočiti u hlače i ne „raspuknuti se“ od – jada!
» Što se sve može sa šalom?
» 5 iskušanih trikova ljepote
» Osvijetlite žutom bojom sve oko sebe
» Što sa šiškama i obrvama?
» Kako se ošišati i suze ne brisati?
» Odjeća koji će vam smanjiti bedra
» Ravno građeno tijelo
» Šminka − da! Ali kada?
» Loše se odijevam
» Bomber jakna
» Veo
» Nošenje prozirnih haljina u pogrešno vrijeme
» Viskoza
» Dodatak (aksesoar)
» I danas ulicama šetaju ljupke Audrey
» Praznik u Rimu – praznik za srce i oči i... luda vožnja vespom
» Denim
» Baby-doll