Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
(1941 - )
Joan Baez
 
(1941-)
rođendan: 9. siječnja
mjesto rođenja: Staten Island, New York 
 
 
1956 godine, kada joj je bilo 15 godina, dogodila su se dva važna događaja u životu Joan Baez, i ti događaji će zauvijek promijeniti njen život - slušala je Martin  Luther King-a kako govori o ljudskim pravima i ne-nasilju, i kupila je svoju prvu gitaru.
 
 
Od tada, ona koristi muziku kako bi zagovarala bolji svijet. Šezdesetih godina prošloga stoljeća, Joan Baez izdiže se kao jedna od vodećih pjevačica  folk muzičke scene, i ona je koristila svoju muziku i popularnost kako bi pomogla  promovirati svoju strast za promjenom. 
 
Održala je puno dobrotvornih koncerata za  organizacije koje se bore za mir i ljudska prava, a uključivala se i u aktivnosti bez nasilja , za iste ciljeve - mir i ljudska prava. Ona je pjevala "We shall overcome" (Prevladat ćemo to) na toliko puno koncerata, protesta i marševa, da je ta pjesma postala simbolom cijele jedne ere.
 
U sedamdesetima, počela je kampanje za ljudska prava i mir u cijelome svijetu. 1979 godine bila je su-osnivač Humanitas, Međunarodni komitet za ljudska prava, na čijem je čelu bila tijekom osamdesetih i devedesetih godina. Joan Baez nastavlja aktivno djelovati u mnogim organizacijama uključenim u humanitarne projekte.
» Country diva s devetnaest godina
» Kuća monstrum
» Helena Bonham Carter – neobična filmska zvijezda
» Stevie Wonder
» Ja Tarzan, ti Jane
» Hip-hop je top
» Neugasle hollywoodske zvijezde
» Buntovnik u trapericama, idol generacije – s razlogom?
» Je li ovo tvoj omiljeni film?
» Sofija – talijanska vječna ljepota
» 100 najprivlačnijih glumaca
» Bob Dylan
» I Bog stvori ženu
» Svi su ludi za ludim frizom
» Heroji za sva vremena