Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
10 najfilmskih frizura
Svi su ludi za ludim frizom
Uloga kose i frizure nije nebitna u filmovima. Zapravo, iznimno je važna. Frizura je neizmjerno važna u preobrazbi glumaca u likove koje tumače.

I u najnovijem Oscarom okrunjenom filmu Nema zemlje za starce braće Coen pojavljuje se jedna zanimljiva frizura − Javier Bardemova nepokolebljiva zdjelasta frizura. Mnogi uspoređuju film s Hitchcockovim filmovima tvrdeći da će postati klasik koji će godinama očaravati publiku.

Evo Empirova popisa koji sam prilagodio svojem viđenju nezaboravnih frizura u filmovima.

1. Cameron Diaz − Svi su ludi za Mary (1998.) Čak ako ste pogledali film više puta da biste se odlučili, ova frizura mora biti na popisu iako nije donijela kult sljedbenika. Pitam se zašto je to tako.

2. Gary Oldman − Drakula (1992.) Kakve su to čudne izrasline na njegovoj glavi? Ipak, ovaj će se Drakula izdvajati od dotadašnjih crnih „zavodnika“.

3. John Travolta − Bojno polje: Zemlja (2000.) Teško je prepoznati Johna Travoltu, pomislili bismo da je drvo skoknulo na njegovu glavu i niknulo.

4. Robert de Niro – Taksist (1976.) Jeftina i ne baš zanosna irokezica. Brzo se napravi i lako ju je održavati.

5. Mike Myers i Dana Carvey – Wayneov svijet (1992.) Prije bi se moglo reći Riblji svijet.

6. Uma Thurman i John Travolta − Pakleni šund (1994.) Uma se natječe s ravnim, četvrtastim zmajskim repom kojem čak ni Amelie ne bi mogla konkurirati za sedam godina. Samuel L. Jackson ima toliko masnu kosu da bi, kad zagusti, mogao na njoj štogod i ispeći.

7. Jack Nance − Eraserhead (1997.) Nance djeluje zbunjeno zbog svoje kose. Zbog gnijezda na svojoj glavi čak je i dosta preplašen.

8. Sigourney Weaver − Alien 3 (1992.) Frizure ženske posade uvijek su zanimljive. Je li ovakvom frizurom željela otjerati izvanzemaljce što dalje od sebe?
Možda, a ja sam siguran da joj ne bih prišao.

9. Carrie Fisher − Rat zvijezda (1977.) Uobičajeno uvijena kosa oko ušiju koja je čak spomenuta i u Prijateljima (zato i jest poznata).

10. Cijela ekipa iz Laka za kosu (2007.) Naslov sve objašnjava. Čini se da počinje trend Johna Travolte.

Za najfrizuru konkurirali su i Johnny Depp i Helen Bonham Carter u Sweeney Toddu. Oni su se očito dogovorili jer oboje izgledaju kao da su naelektrizirani u kupaonici.

Oduševljavaju i Mike Myers u Austen Powersu, Tina Turner u Pobješnjelom Maxu i Johnny Depp u Edwardu Scissorhands (Edvardu Škarorukom).

Čestitamo, čupavi prijatelji!

» Country diva s devetnaest godina
» Kuća monstrum
» Helena Bonham Carter – neobična filmska zvijezda
» Stevie Wonder
» Ja Tarzan, ti Jane
» Hip-hop je top
» Neugasle hollywoodske zvijezde
» Buntovnik u trapericama, idol generacije – s razlogom?
» Je li ovo tvoj omiljeni film?
» Sofija – talijanska vječna ljepota
» Joan Baez
» 100 najprivlačnijih glumaca
» Bob Dylan
» I Bog stvori ženu
» Heroji za sva vremena