Naslovnica
Škola na trećem - online!

 


Počeo je alternativni školski program. Učenici od 1. do 4. razreda mogu pratiti nastavu putem HRT-a - u "Školi na Trećem", a oni viših razreda i srednjih škola putem virtualnih učionica. Za učenike u Istri "on-line" nastava počela je danas, s obzirom na to da su ondje imali dva dana više za pripremu, a za sve ostale - od srijede.
Dobro jutro, djeco, počinje "Škola na Trećem"
Prijenos "Škole na trećem" možete pratiti na HTV3 te na HRTi-ju, a sadržaj će biti kasnije dostupan i na Youtube kanalu "Škola na trećem".
- Za sada je sve u redu, reakcije su dobre, javile su nam se učiteljice, djeca, dobili smo fotografije kako gledaju "Školu na Trećem", spremni su pred ekranima, nadamo se da će im biti korisno jer ostaju u kontinuitetu školovanja - izjavila je u emisiji Studio 4 Rahela Štefanović, urednica na HRT-u.
- Oni koji su zakasnili danas za virtualnu školu, snimku će moći pogledati na You Tubeu - pojasnila je i dodala kako osim klasične nastave pred pločom, djeci su osigurani i materijali iz dječjeg programa koji su edukativni ali i zabavni.
Učenje i zabava za djecu uz HRT-ove platforme
Prvi razred traje 2 sata - od 8 do 10, drugi razred traje od 10 do 12, nakon toga je "veliki odmor" u kojem se mogu pogledati BBC-jevi dokumentarci o životinjama. Nakon toga je 3. razred od 13 do 15 sati i četvrti od 15 do 17.
- Prvi tjedan će biti koncentriran oko hrvatskog, matematike, prirode i društva, malo glazbenog. Od srijede ili od utorka ćemo emitirati i tjelesni, tu su se javili naši olimpijci, svjetski prvaci koji su volontirati i napravili vježbe za djecu prema planu i programu školskih učitelja tjelesnog - objasnila je Štefanović.
- Ovo je naš doprinos društvo, mislim da smo dobro odreagirali i napravili u rekordno kratkom roku sve kako treba - ocijenila je i dodala kako s nestrpljenjem očekuju prve kritike.
- Uvažit ćemo svaku kritiku i popraviti sve što se može popraviti - najavila je.

Vježbajmo zajedno
Znam što želim
Sretna knjiga - Internet trgovina