Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Prvo igralište za djecu s tjelesnim i mentalnim oštećenjima
Akcijom Svako dijete ima pravo na igru Dubrovnik je dobio prvo u Hrvatskoj igralište prilagođeno djeci s tjelesnim i mentalnim oštećenjima.
 
 
 
Zabavni je park zamišljen tako da će se u njemu zapravo moći igrati sva djeca, pa tako i ona s poteškoćama u razvoju, a sve je to rezultat humanitarne akcije dubrovačkog Beauty Centra Sršen tijekom koje je skupljeno milijun i tristo tisuća kuna.
 
Zabavni park od 500 četvornih metara nastao je na terenu dosad obraslom makijom. Ljuljačka i vrtuljak prilagođeni su i djeci u invalidskim kolicima, no klackalicama, kućicom i drugim ljuljačkama služit će se i sva druga djeca.
 
Zbog velikog uspjeha humanitarne akcije zabavni je park mogao priuštiti i gradnju bazena s odgovarajućom dizalicom za invalide. Prednost je i rasvjeta koja će omogućiti korištenje parka na dubrovačkom Medarevu i noću.
 
Preostalo je novca i za sređivanje prostorija udruge Dva skalina koja pomaže dubrovačkoj djeci s posebnim potrebama. Tako su napravljeni uz ostalo i stolovi prilagođeni djeci u invalidskim kolicima.
 
» Poštujte sve zebre!
» Led na ulicama New Yorka
» Linija visoke vode upozorava na rast mora
» U 11 dana 2500 prijava odvoza auto-olupina i velikih kućanskih uređaja
» Posljedice klimatskih promjena – ubrzan pogled
» Linija visoke vode upozorava na rast mora
» CPH Eksperimenti