Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Budućnost reality showa
Big Brother postaje brutalan

Riječi “Big Brother” prije smo povezivali sa zastrašujućim diktatorstvom opisanim u noveli Georgea Orwella «1984». No, posljednjih se godina te dvije riječi odnose na jedan od najboljih reality showa koji se emitiraju na televiziji, gdje su mladi sudionici "zatvoreni" u kuću, nadajući se da će upasti u strastvenu vezu − i to ne misle samo u Americi nego i u Velikoj Britaniji, Australiji i drugdje.

U svojoj sedmoj sezoni, američka verzija ponovo počinje s emisijom u kojoj su samo zvijezde. Oni su dno dna svijeta poznatih osoba. U emisiji "najbolje od najboljeg" CBS je prikazao što bi trebalo ovu sezonu učiniti zanimljivijom. Kontroverzije svakako izaziva australski Big Brother, koji je neka vrsta pokretača ranč televizije. Dva muškarca izbačena su iz australskog Big Brothera pošto je jedan čvrsto držao sudionicu, a drugi joj penisom trljao lice. Taj incident prikazan je usred noći, uživo preko interneta (tj. nije prikazan na televiziji) i premda se na kasnijim ponovljenim snimcima nije dobro vidjelo što se događa, sudionici reality showa znali su što se doista zbilo, a isto su znali i svi koji su vidjeli izravan prijenos preko interneta. Sve je ubrzo pokrenulo debatu na cijelome kontinentu, najviše o smiješnim obećanjima TV-industrije o autocenzuri. Australski premijer John Howard bio je otvoren: "Evo odlične prilike za Kanal 10 da poradi na autocenzuri i makne ovu glupu emisiju s programa". Kad bi bar i drugdje vodeći političari imali jednak stav.

» odgovornost , strip , superman , bijes , cyberpunk , dječji program , dobre vijesti - loše vijesti , film , gej , globalno selo , hetero muškarci , informacija , internet , kirurški nož , komunikacija , matrica , mreža , nasilje , nasilni sadržaji , povijest nasilja , psihičko nasilje , ratna područja , reality show , savršene junakinje stripa , sigurnost , subkultura nasilja , superheroji , televizija , tijelo , video igra , vječna mladost