Početna stranica Pošalji email Verzija za ispis
Lifetime uvodi

Moda i prohtjevi su toliko promjenjivi, da mogu one koji pokušavaju kreirati modne ukuse na kraju dovesti u neugodnu situaciju.

KREIRAJU LI SE EMISIJE ZA ŽENE KOJE MRZE SEBE?!

Kablovska mreža Bravo emitira reality show "Queer Eye for the Straight Guy" (Gej perspektiva u životima hetero muškaraca), koji je bio veoma popularan sezonu ili dvije, ali je propao poslije pete sezone, kada je vrijeđajuće ponašanje ultra-gej osoba kojima je zadatak bio poboljšati izgled "hetero muškaraca koji nemaju ni stila ni kulture" iznerviralo njihovog gledatelja.

To ipak ne znači da se zabavljačka elita umorila od tog koncepta, kojeg je jedan TV kritičar iz Boston Globe-a nazvao "nacionalni gej duh prati na svom čarobnom tepihu sve vrste neurednih muškaraca i žena na njihovom putu do sjajnog izgleda". Sada se koncept mijenja prema njihovoj izvornoj publici: ženama koje mrze same sebe i vole makeover emisije.

KAKO DOBRO IZGLEDATI NAG

Suprotno svome naslovu, "Queer Eye for the Straight Guy" je uvijek bila emisija za žene, a sponzorirali su je proizvođači žileta za brijanje nogu i ostalih kozmetičkih proizvoda za žene. Carson Kressley, najkitnjastiji od polaznika "Eye"-a, sada ima novu, sličnu emisiju koja se upravo počela emitirati na programu Lifetime - kablovskom programu čiji su vlasnici Hearst and Disney. Emisija se zove "Kako da dobro izgledate nagi."

Unatoč provokativnome naslovu, emisija ne prikazuje punu nagost tijela, već učesnici dosta vremena provode u donjem rublju - toliko vremena da se Kressley šali na tu temu: " Zabavno je da cijeli dam trčimo okolo u našem donjem rublju, zar ne?" Ipak, skidanje odjeće je veliki događaj u emisiji, koja je debitirala sa Kressleyevom objavom "revolucije percepcije", nakon što se grupa žena koje nose XXL odjeću skinula na ulici u donje rublje.

PROLAZNICI DAJU SVOJE MIŠLJENJE O KANDIDATIMA

U ovoj polusatnoj emisiji, osobe koje se podvrgavaju makeoveru fotografiraju se u donjem rublju ( od ramena nadolje), pa se te fotografije pokazuju prolaznicima Los Angelesa i pita ih se za mišljenje. U emisiju se ubacuju samo pozitivni komentari. Tada nagovaraju učesnicu da se skine kako bi ona ocijenila svaki dio njezina tijela, jedan po jedan, i objasnila koliko mrzi te svoje dijelove tijela. Nakon toga učesnicu uvode u sobu u kojoj se nalazi još šest žena u donjem rublju, različitih tjelesnih konstitucija, te se publici prikaže kako se žene često vide krupnijima nego što to zaista jesu.

» odgovornost , strip , superman , bijes , cyberpunk , dječji program , dobre vijesti - loše vijesti , film , gej , globalno selo , hetero muškarci , informacija , internet , kirurški nož , komunikacija , matrica , mreža , nasilje , nasilni sadržaji , povijest nasilja , psihičko nasilje , ratna područja , reality show , savršene junakinje stripa , sigurnost , subkultura nasilja , superheroji , televizija , tijelo , video igra , vječna mladost