Svatko ondje gdje pripada
NOĆNI TRK
Da bi tvoj hrčak mogao biti aktivan cijelu noć smjesti ga u kutak u kojem nikome ne smeta!
Kad se maleni hrčak preplaši i osjeti izgubljenim, ispušta  jedva čujne krikove... Ali majka ih čuje, dotrči, hvata ga među zube i nosi u stanište.
 
 
SVATKO NA SVOME MJESTU
- Ako tvoj pas spava vani, napravi mu ugodno skrovište od vjetra. Smjesti ga ondje gdje nije prometno mjesto i udalji ga od svoje sobe ako ga ne želiš pronaći na svojoj postelji.
- Pas može spavati bilo gdje, čak prislonjen na namještaj ili radijator. Pospremi njegovo omiljeno mjesto kako bi ondje smjestio košaru za spavanje. Mjesto za spavanje mora biti lako dostupno, prozračno i udaljeno od mjesta na kojem jede.
 
ZA NAJKRHKIJE
 
Ptičica ne voli buku, dim, vrućinu i propuh. Da bi bila sretna, smjesti joj kavez na visoko, svijetlo i mirno mjesto.
 
Indijska svinja osjetljiva je na propuh i nagle promjene temperature. Smjesti je na toplo i mirno mjesto.
 
 
MOJE ŠTENE PREVIŠE SPAVA
Istraživati kuću, igrati se, jesti, sve je to previše iscrpljujuće za tvog psića pa je u tom razdoblju sposoban zaspati na bilo kojem mjestu u kući, čak i na stolu za veterinarski pregled!
 
JAKO KRHKA MLADUNČAD
Kunići dolaze na svijet ogoljeli, zatvorenih očiju i gluhi! Ne smiju se odvajati od majke. Budući da je mlijeko kunića hranjivo, udvostručuje im se težina u roku od jednog tjedna.
 
MALE SVINJICE
Tek što su došle na svijet, male su svinje sposobne samostalno se kretati, a već jedu travu i povrće. Zubi im narastu u majčinu trbuhu.
 
SPECIJALNO LEGLO
Papigice iz istog legla ne dolaze na svijet sve u isto vrijeme, nego pojedinačno, i to u razmaku 1-2 dana. Poslije tri tjedna tako najmlađa još nema ni perje, a starija već nalikuje na roditelje.
 
POZOR, OPASNOST!
Tvoj je mačak mangup! Možeš zatvoriti sva vrata i prozore, a on će negdje zaglaviti. Pazi na električne kabele i zastore jer se može na njih vješati.
 
Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr