Bojim se jednog profesora
Profesori služe da te nauče, a ne da teroriziraju! Moraš ih poštivati, ako je moguće i oni tebe također moraju poštivati.
 
Ako baš i nije tako, ako su stvarno neugodni, onda čujemo: „ ima jedan profesor koji me ne može smisliti“, „ profesor me ponizio“.
 
Ali idemo vidjeti, razmisli o onom što te plaši: da li možda izjednačuješ profesora i predmet koji predaje...Ponekad umireš od straha već od pomisli na ispitivanje jer nisi baš naučio.....
 
Ne treba izjednačavati engleski i profesora iz engleskog. To znači, neke je odrasle lako impresionirati.
 
Smatraš profesora prehladnim i rezerviranim? Učitelji ne trebaju biti prijatelji, važna je kvaliteta njihovih satova. Ono što ti nazivaš strah je zapravo zastrašivanje. To je dobar znak, to je sigurno profesor kojeg ćeš zavoljeti, najstrašniji su ljudi obično i najzanimljiviji! Toliko obožava svoj predmet da će sve učiniti da i ti napreduješ. Ako je i malo strog, to znači da je zahtjevan. Budi siguran da ćeš se tog profesora sjećati cijeli život! Uostalom, prvi ćeš se požaliti na profesore koje ne poštuješ. 
 
Tih se učitelja nitko ne boji, svi im se smiju... To je gore od onih koje se sluša, zar ne?
 
Naposlijetku, možda imaš posla sa profesorom koji se boji razreda, i to se događa.  Žao ti je, ali ne možeš ništa učiniti. Jedina je stvar koju možeš napraviti: ohrabriti ga.  Nema razloga da se mora derati kako bi ga slušali!
 
NA TEBI JE RED
 
Možda se bojiš da nećeš biti na razini koju očekuje od tebe?  Ako se trudiš, bit ćeš zadovoljan kad dobiješ dobre ocjene. A kad ti čestita, bit ćeš stvarno ponosan jer je to rijetko i dragocjeno.
 
Nemoj vjerovati glasinama. Strah od profesora je zarazan kao i gripa. Možda si čuo glasine od brata, sestre i prijatelja: Uf,  imaš profesora Vuletića? Baš te žalim, strašan je!
Stekni sam mišljenje o njemu.
 
Možda bi roditelji trebali s njim popričati. Ponekad profesor ni sam nije svjestan koliko plaši učenike.
 
ZLATNO PRAVILO:
NEMOJ BRKATI STRAŠNOG I ZAHTJEVNOG PROFESORA.
Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr