Sportsko ponašanje na svim terenima

U svakom sportu postoje pravila igre koja moramo poštivati. Ako ne igramo po pravilima, onda igramo neku drugačiju igru od one koju mislimo da igramo. Varanje je najgora vrsta takve igre!

 
Kršimo pravila, ne igramo pošteno, nezasluženo pobjeđujemo i na kraju se otkrije da smo varali. Više nismo prvaci, a sa sportskom karijerom je gotovo.
        
1. Dakle, prvo i najvažnije pravilo u sportu je: poštuj pravila.
2. Važno je naučiti biti spreman na pobjedu i poraz. Trenirat ćete dan i noć ako treba, dat ćete sve od sebe da pobijedite, ali ako se dogodi suprotno nećete se svađati sa sucima, plakati, čupati kosu protivnika, nazivati sve oko sebe pogrdnim imenima, podmetati noge, derati se na publiku i sl. Možda možete koji put baciti reket, ako se bavite tenisom, ali prvo pokušajte postati wimbledonski pobjednik!
3. Ako ste pobijedili primite čestitke protivnika. Ako ste izgubili nasmiješite se i stisnite ruku protivniku. Kada budete daleko i nasamo “probavite” svoj neuspjeh na neki drugi način (vježbajte više, npr.).
4. Kada igrate u timu budite timski igrač. Nemojte se ponašati kao da ste jedini i najbolji igrač, jer nećete uspjeti sami.
5. Ne pobijedite li, ne krivite druge za neuspjeh ili varanje. Prihvatite neuspjeh i trudite se više pa će rezultati biti bolji.
 
 
 
Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr