Daj odjeni suknju!
Koliko je to puta mama rekla: nemoj biti stalno u hlačama! I zbilja – zašto i bi kada te dobar odabir suknje pretvara u ljepoticu

Široka, nabrana suknja
– Najjednostavniji kroj i pristaje također svima. Širi se odmah ispod remena (za razliku od suknje na volane kod koje je prvi volan, do ispod bokova, još dosta uzak). Neće isticati vašu liniju. Može se kombinirati sa svim odjevnim predmetima, a jedino pravilo koje biste trebali poštivati je njena dužina. Neka bude točno do ispod koljena.
 
Olovka -  Iako je nije bilo nekoliko sezona ove godine se vraća u punom stilu. Nosite onu do ispod koljena i visokog struka. Majica ili košulja bi morale biti utrpane u nju, a neizostavan detalj je debeli remen.  Inače, ove sezone u svim odjevnim kombinacijama remen podignite s bokova i vratite ga na struk.

Mini suknja – Mini je ove sezone također nosiva, ali uvijek u kombinaciji sa širokim majicama, posebno nosite li uski mini.  To ne znači malo šira majica, nego neka izgleda bar tri broja veća. Ali naravno pronađite neku koja vam pristaje.

A – kroj – Ona je najzahtjevnija što se tiče figure i rijetko nekome stvarno dobro pristaje. Morate pogoditi i dužinu i boju, te nositi na točno odgovarajuću visinu potpetice. Ali isplati se riskirati jer će vas ona izdvojiti iz mase.   
 
Suknja na volane -  na ulicama se pojavila još prošle sezone, ali je i ovog proljeća jako nosiva.  Pristaje svakoj figuri. Mršavice  neka se odluče na kraće, a duža (ispod koljena pa do gležnja) super je nosiva za one s malo više kilograma. Uz nju nosite uske pamučne majice, jer ćete tako postići kontrast i istaknuti figuru. Za hladnijih dana ili ljetnih večeri uz nju će super pristajati pamučni top i  lagana, uska vestica na gumbe.

Savjeti za odabir suknje

Suknje mogu zavaravati. Čimbenici kao što su dužina, oblik i boja dramatično utječu na to kako će ona na vama izgledati. Žene sa širokim bedrima posebice trebaju biti pažljive kakve suknje trebaju, a kave ne bi smjele nositi. Evo nekoliko smjernica:
  • Tražite umjerenu suknju A-kroja u svakoj dužini. Laki materijali, lako drapirane suknje i ravne suknje do koljena su također dobar odabir. Nosite ih sa cipelama i natikačama koje imaju malu potpeticu.
  • Termin detalja – odaberite tamne ili prigušene tonove boja na dnu i tražite stilove koji sadrže nabore na sredini ili šavove kako biste produžili vašu siluetu.
  • Izbjegavajte koso krojene suknje kao kugu. Kosina materijala naglašava širinu bedara i činit će se kao da vam uopće nije stalo do izgleda. Također, izbjegavajte detaljima natrpane suknje sa džepovima kao zakrpama, plisirane suknje i vodoravne detalje.
Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr