Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Apostoli, Sumračnica, Ratni zločini, Suverenitet, Arhiv, Grčki gradovi, Sige, Računalo, Reljef, Kršćanstvo, Atmosfera (zračni omotač), Povijest, Komunizam, Pučki tribuni, Faraon, Socijalizam, Heleni (Grci), Kameno doba, Kršćanski simboli, Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Crta (lenta) vremena, Geografska karta, Piramide, Rimska vojska, Salinitet, Metalno doba, Helenizam, Romanika, Konzul, Gotika, Ledenjački reljef, Romanizacija, Kralj, Zvijezde, Barbari, Islam, Povijesni izvori, Proročište, Demos, Obalni reljef,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Moja majka (1)

Moja majka ima crvenu kosu s plavim pramenovima. Uredi je tako da izgleda kao sunce pri sumraku. Njeguje svoje lice pa joj je uvijek zategnuto i lijepo. Oči su joj blage i nježne, no kad se naljuti izgledaju kao vatrene kugle. Tijelo joj je malo jače jer se muči za nas i dosta radi, u nogama ima celulita. No nemojte misliti da samo sjedi. Ona šeta kilometrima i kilometrima. Uvijek je peku tabani jer na poslu cijelo vrijeme stoji.

Moja mama je meni najljepša i najvrijednija na svijetu. Svi je jako volimo, a najviše moj tata koji je čuva kao oči u glavi. Mirna smo obitelj, a i poštena. moj brat i ja se često svađamo, pa mama bude tužna. dane provodimo zajedno i sretno. Baka živi s nama, uvijek nam daje dobre savjete kako da razveselimo mamu.

Kad gledamo kviz »milijunaš« napravi nam kokice za grickanje. Kad kaže »spavanje!«, svi moramo na spavanje kako bi se i ona mogla odmoriti. Moj djed mi priča priče iz prošlosti kad je moja mama bila mala i kad je išla u jarebinjak i vodila ovce. Volim kad djed to priča, to bih voljela slušati uvijek. Moja mama voli slušati o mom i bratovom razredu, a pogotovo o mojoj – ona kaže – najboljoj učiteljici. No zaboravila sam reći ime svoje mame! Jednostavno: Slavica. I na kraju svi je jako volimo!

Ana Plepel, 4.d
OŠ Split 3, Split

 
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina