Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Grčka mitologija, Muzej, Bizant, Diktator, Kora, Religija, Mitologija, Perzija, Knez, Polja u kršu, Predromanika, Glagoljaštvo, Ponikve, Eolski reljef, Zakonik, Kmet, Konzul, Temperatura, Aerobni organizmi, Računalo, Helenizam, Piramide, Republikanizam, Zvijezde, Močvare, Pokrštavanje, Ekvator, Vrijeme, Riječni (fluvijalni) reljef, Dualizam, Rimsko carstvo, Demos, Meridijani i paralele, Klif, Faraon, Holokaust, Suverenitet, Obitelj, Benediktinci, Mjerilo,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Tom Sawyer i ja
Jednog dana Tom i ja smo odlučili brodićem na vesla odveslati do otoka Šolte. Spremili smo stvari i zaputili se u pustolovinu. Najprije je veslao Tom, a kad se on umorio ja sam uhvatio vesla.
 
Šolta nam se i nije činila tako dalekom, ali počelo se kvariti vrijeme, oblaci su prekrili nebo, zapuhao je vjetar i podigli su se veliki valovi. Borili smo se da ostanemo u čamcu, da nas valovi ne prevrnu.
 
Naišao je jedan veliki val i mi smo se u trenu našli sami u moru, na pučini. Počeli smo dozivati u pomoć i plivati prema obali, a onda smo u daljini ugledali veliku crnu peraju koja nam se približavala velikom brzinom. Uhvatila nas je panika, morali smo se boriti s morskim psom, a onda je on otvorio svoja velika usta i htio nas progutati. Kad sam mislio da ćemo završiti u utrobi te nemani, odjednom sam se probudio iz ružnog sna obliven hladnim znojem. Hvala Bogu da je to bio samo san.

Vladimir Huić, 4.a
OŠ Meje, Split
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina