Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Salinitet, Bratovštine, Islam, Senior, vazal, Meridijani i paralele, Feudalna davanja, Klasicizam, Krapinski pračovjek, Senat, Arhiv, Kolonizacija, Egejske civilizacije, Personalna unija, Koncentracijski logor, Krški reljef, Rimska vojska, Helenizam, Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Mitologija, Ustav, Inkvizicija, Globus, Računalo, Kmet, Mjerilo, Ljudska prava, Estuarij, Morske struje, Filipike, Padaline, Klif, Karolinzi, Bizant, Moneri, Plemić, Povijesni izvori, Benediktinci, Muzej, Arhiva, Jezgra,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Tom Sawyer i ja
Jednog dana Tom i ja smo odlučili brodićem na vesla odveslati do otoka Šolte. Spremili smo stvari i zaputili se u pustolovinu. Najprije je veslao Tom, a kad se on umorio ja sam uhvatio vesla.
 
Šolta nam se i nije činila tako dalekom, ali počelo se kvariti vrijeme, oblaci su prekrili nebo, zapuhao je vjetar i podigli su se veliki valovi. Borili smo se da ostanemo u čamcu, da nas valovi ne prevrnu.
 
Naišao je jedan veliki val i mi smo se u trenu našli sami u moru, na pučini. Počeli smo dozivati u pomoć i plivati prema obali, a onda smo u daljini ugledali veliku crnu peraju koja nam se približavala velikom brzinom. Uhvatila nas je panika, morali smo se boriti s morskim psom, a onda je on otvorio svoja velika usta i htio nas progutati. Kad sam mislio da ćemo završiti u utrobi te nemani, odjednom sam se probudio iz ružnog sna obliven hladnim znojem. Hvala Bogu da je to bio samo san.

Vladimir Huić, 4.a
OŠ Meje, Split
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina