Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Predromanika, Salinitet, Mjerilo, Zakonik, Kralj, Krški reljef, Škrapa, Građa zemlje, Vrijeme, Križarski ratovi, Romantizam, Koncentracijski logor, Gotika, Župan, županije, Heleni (Grci), Holokaust, Arhiva, Personalna unija, Diktator, Piramide, Mjesec, Morske struje, Plemić, Kameno doba, Pučki tribuni, Civilizacija, Knez, Jame, Temperatura, Atmosfera (zračni omotač), Reljef, Karolinzi, Jugo, Socijalizam, Rimska vojska, Arhiv, Ratni zločini, Obitelj, Religija, Unitarijanizam,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Priča o vodenoj kapljici
Bila jedna kaplja na cvijetu. Ona je bila jako mala i nije imala prijatelja. Jednog dana pobjegla je od kuće na putovanje. Najprije nije znala kamo da ide, ali se poslije odlučila za putovanje u potrazi za prijateljima. Prvo je došla na jednu veliku livadu. Sve travčice su je ignorirale i zato je bila tužna. Kada je došla na kraj livade, oko nje je bilo samo more. Uzela je par štapića i zavezala ih te stavila list kao jedro i počela ploviti morem. U moru je vidjela puno riba kako se igraju, ali i one su je ignorirale. Nakon nekog vremena napokon je došla na obalu. Tamo se ukrcala i nastavila putovanje. Došla je u jednu gustu šumu. Ondje je bilo puno velikih životinja koje je nisu ni vidjele. Hodala je satima sve dok je naišla na jedan mali kamen baš za nju. Tamo je podigla šator i prespavala.
 
Sutradan je nastavila putovanje. Naišla je na pustopoljinu – tamo je bila jedna ranjena pčelica i kapljica joj je odmah išla pomoći. Dala joj je lijekove i pčelica je ubrzo ozdravila. Pčelica i kaplja su se nakon toga sprijateljile. Pčelica je pozvala kaplju na let i kaplja je pristala. Kaplja je zajahala pčelicu i pčelica je poletjela. Odvela ju je u plave visine, bijele oblake i među crne ptice. Kaplja se u početku bojala, ali joj je poslije strah prestao. Pčelica ju je odvela kući i kaplja se ispričala mami i tati i oni su joj oprostili. Nakon tog putovanja svi u razredu su joj bili prijatelji.

Kristijan Žunić, 4.b
Matulji
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina