Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Arapska kultura, Župan, županije, Građa zemlje, Polovi, Romantizam, Termometar, Crta (lenta) vremena, Kršćanstvo, Planeti, Imperijalizam, Legija, Atmosfera (zračni omotač), Mjesno i pojasno (zonsko) vrijeme, Jezgra, Geološka doba, Aerobni organizmi, Romanizacija, Riječni (fluvijalni) reljef, Povijesni izvori, Računalo, Mjesec, Morske struje, Salinitet, Estuarij, Kršćanski simboli, Rimski gradovi, Unitarijanizam, Holokaust, Svemir, Hramovi, Špilja, Mjerilo, Glagoljaštvo, Sumračnica, Temperatura, Klif, Oceani, Anaerobni organizmi, Civilizacija, Kompas,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Da sam ja Pipi... Kako bi se borila za dječja prava u svijetu?!
Uh, koja naporna noć. Trebala bi poći boriti se za dječja prava. Prva moja protivnica bila je Silter Maja. Bila je glupa i bezobrazna. Ona je govorila da su dječja prava dobiti svaki dan dvije petice u školi i da djeca ne smiju piti vodu. Ja baš obrnuto mislim. Mislim da su dječja prava imati topli dom i u njemu svježi miris friško pečenog kruha, da imaš obitelj koja te voli i koju ti voliš, da si zdrav, a ne paraliziran, voljeti Boga i još mnoštvo toga.

Rezultati će biti gotovi poslije podne. Nadam se devetom, desetom mjestu. Borit ću se, neću da djeca budu gladna i da im bude zima. To niti jedno dijete ne želi. Došli su rezultati. Ja sam bila prva jer sam imala sto posto glasova. Svi su mi govorili da sam dobra, lijepa, pametna, zvrkasta, snažna i hrabra. Kad sam osvojila prvo mjesto, odlučila sam pomoći toj jadnoj djeci.

Išla sam po svakoj ulici i tražila smrznuta i gladnu djecu. Svu djecu koju sam našla, odvela sam u Vile Vilekulu i udomila ih. Tamo smo živjeli gospodin Vilson, konj i ja. Brinula sam se da žive kao sva ostala djeca. I stvarno, ja sam ih čuvala kao da su moja vlastita djeca.

Ana Frinčić, III b
OŠ Oroslavje
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina