Naslovnica
Upišite pojam ili ga odaberite među tagovima:
Romantizam, Republikanizam, Helenizam, Jame, Piramide, Jugo, Senat, Rimski gradovi, Pismo, Zakonik, Svemir, Legenda, Islam, Oblik zemlje, Helenizam, Pokrštavanje, Rimska vojska, Seoba naroda, Građa zemlje, Konzul, Globus, Barbari, Klif, Klasicizam, Geološka doba, Pad zapadnog rimskog carstva, Računalo, Pučki tribuni, Župan, županije, Gotika, Crta (lenta) vremena, Romanika, Planeti, Jezgra, Suverenitet, Sumračnica, Kmet, Vrijeme, Grčki gradovi, Vjetar,
Vrati me korak natragSretna škola - početna stranica
Koke u dvorištu
   Bio je lijep dan. Koke su veselo jele kukuruz.

   Odjednom dođe lisica. – Kukuriku! – uzvikne pijetao i dade znak za uzbunu. Lisica se sakri iza kuće da je ne primijete. Nije je više bilo jer je lisica razmišljala kako da ih se dokopa. Kad je bilo dvanaest sati ona se vrati. Nije vidjela ogradu pa se zabije u nju. Brzo skoči da se dočepa koke.

   Koke su čule zvuk i brzo su potrčale. Lisica uhvati jednu koku pa ju pojede. Druga koka preplaši lisicu i glasno zakokodače: – Kokodak! Od toga dana koke su bile vrlo nasmijane.

   Pomalo su se ipak pribojavale da se lisica opet ne vrati. Zato su živjele mnogo opreznije nego prije i uvijek su bile na okupu.

Maja Jelačić, 2. b
Voditeljica: učiteljica Anica Šuk
OŠ Oroslavje
kolumnist:
Maja Matković
Mama Maja mirotvorac
Sretna knjiga - Internet trgovina